PSV opent het seizoen met winst in Almelo

PSV opent het seizoen met winst in Almelo
3 min
PSV1

De Eredivisie is van start gegaan en PSV begint de campagne met drie punten. Heracles Almelo was de eerste tegenstander en die ploeg werd geklopt met 0-2.

Ritme zoeken
Met een gewijzigd basiselftal trapte PSV het nieuwe seizoen af in Almelo. Richting het duel met Benfica werden nodige krachten gespaard. Toch kwam het elftal wat er stond goed voor de dag. Het initiatief werd in de opeingsfase gelaten aan de thuisploeg, desalniettemin was de verdedigende coördinatie zo sterk dat er weinig ruimte was voor Heracles Almelo. Onder leiding van aanvoerder André Ramalho werd het overzicht gehouden. Wel waren het de Almeloërs die in de eerste minuten het ritme bepaalden. 

Weer Bruma
PSV wist, ondanks de weerstand van de tegenstander, het overzicht terug te pakken. Eerst was het Davy Pröpper die Heracles-doelman Bucker op de proef stelde met een afstandsschot. Daarna waren het Yorbe Vertessen en Noni Madueke die met vlotte bewegingen door de Overijsselse verdediging konden snijden. Toch was het niet zonder gevaar. Een snelle uitbraak van Rai Vloet was lastig te stoppen. De thuisploeg kwam tot schot maar Yvon Mvogo bracht redding. De bevrijding werd uiteindelijk gebracht door Bruma. Een zeer scherpe pass van Pröpper bracht hem in stelling om te scoren. De Portugees faalde niet en schoot door de benen van Bucker in het net. Zijn tweede goal in twee wedstrijden, na het doelpunt tegen FC Midtjylland. Vol zelfvertrouwen van het doelpunt deed de aanvaller een tweede poging. Een fraai schot in de verre hoek knalde ternauwernood tegen de paal. Met deze voorsprong werd de kleedkamer opgezocht. 


Strijdlust
De tweede helft werd gestart met een wijziging. Mauro JR bleef achter in de kleedkamer en werd vervangen door Mario Götze. De invaller liet zich gelijk zien. Hij leverde een nette pass in het zestienmetergebied op Jordan Teze die vervolgens over het doel schoot. Toch kwam Teze op het wedstrijdformulier, maar met een assist in plaats van een goal. In het zestienmetergebied gaf de verdediger een zeer slimme pass op Noni Madueke. De Engelsman draaide, schoot en scoorde. 0-2 in het Erve Asito. Ook Ramalho zag de mogelijkheden. Op aangegeven van Bruma deed de aanvoerder een fraaie doelpoging achter het standbeen langs, maar wist Bucker net niet te kloppen.

Invallers aan het werk
In de laatste fase was de aanvallende linie inmiddels volledig gewijzigd. Madueke en Vertessen hadden het veld verlaten voor Cody Gakpo en Eran Zahavi. Het was Gakpo die bijna tot scoren kwam kort nadat hij het gras opkwam. Na een geweldige pass van Mario Götze kon Gakpo van heel dichtbij schieten, hij stuitte daarbij op Bucker. De rebound viel voor de voeten van Ibrahim Sangaré maar de Almelose doelman lag nog steeds in de weg. Een late opsteker kwam nog voor Ryan Thomas. De Nieuw Zeelander kampte een tijd met blessures maar maakte zijn rentree bij PSV. Hij kwam in het veld voor doelpuntenmaker Bruma. Zonder al te veel gevaar meer in de slotfase werd de wedstrijd beëindigd. Drie punten mee naar Eindhoven en een prima start in de Eredivisie.