PSV op jacht naar eerherstel tegen NAC Breda

PSV op jacht naar eerherstel tegen NAC Breda
2 min
PSV1

PSV neemt het dinsdag in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker op tegen NAC Breda. De ploeg wil in het eigen Philips Stadion iets rechtzetten tegen de club uit de Keuken Kampioen Divisie, want nog niet zo heel lang geleden schakelde NAC Breda PSV juist uit.

Recente ontmoetingen
De laatste vier bekerontmoetingen tussen de beide teams uit Brabant werden telkens in het voordeel van de club uit Breda beslecht. Driemaal hiervan betrof het affiche een kwartfinale. De laatste keer dat PSV en NAC elkaar troffen, ging PSV in de achtste finales pijnlijk onderuit. PSV kwam in alle vier de wedstrijden niet tot scoren.  

Kaarten
Wil je bij de wedstrijd zijn? Er zijn nog kaarten te koop voor het duel. Klik op onderstaande button om direct naar de kaartverkooppagina van PSV te zijn en meer informatie te vinden over de voorwaarden.

www.psv.nl/tickets

Geschiedenis
De voortekenen vallen door de recente resultaten in de Eredivisie tegen NAC nu iets gunstiger uit voor de ploeg van Roger Schmidt. PSV bleef in de laatste veertien ontmoetingen in het Philips Stadion ongeslagen tegen De Parel van het Zuiden. Sinds 2004 werd er twaalfmaal gewonnen en eindigde het duel tweemaal in een gelijkspel. In competitieverband speelden de beide ploegen exact honderd wedstrijden tegen elkaar. PSV won 63 keer, NAC zegevierde negentienmaal en achttien keer eindigde de ontmoeting onbeslist.

Laatste vier
Na thuisoverwinningen tegen Fortuna Sittard (2-0) en Telstar (2-1) hoopt PSV zich nu te plaatsen voor de halve finales van het bekertoernooi. De laatste keer dat de club deze fase van het toernooi haalde, dateert uit het seizoen 2012-2013. Destijds werd in de kwartfinale met 2-1 van Feyenoord gewonnen.