PSV onderuit tegen Feyenoord

PSV is er niet in geslaagd om een resultaat te boeken tegen Feyenoord. De ploeg van Hoofcoach Roger Schmidt was statistisch in nagenoeg alle opzichten de betere van de Rotterdammers, maar niet effectief tegen de dodelijk efficiënte thuisploeg: 3-1.

Tegentreffer tegen de verhouding in
PSV kon tegen Feyenoord toch niet beschikken over Cody Gakpo. De aanvaller werd op het laatste moment niet fit bevonden en reisde daarom niet mee met zijn ploeggenoten af naar Rotterdam. Daar begon PSV agressief en vol pressie, maar keek het al snel tegen een achterstand aan. Bij de eerste tegenstoot van de thuisploeg was het meteen raak: Diemers zette bij een teruggetrokken voorzet zijn voet tegen de bal en passeerde daarmee Yvon Mvogo.

Dieper in de problemen
PSV rechtte de rug snel en kwam via Mauro Junior tot een grote kans. Even daarvoor leidde een voorzet van Philipp Max voor het doel van Feyenoord-keeper Marsman tot een scrimmage, maar al snel werden de problemen voor de ploeg groter. Een nieuwe snelle tegenaanval kon eerst nog onschadelijk worden gemaakt door Jordan Teze, maar nadat PSV de bal onvoldoende weg kreeg, scoorde Berghuis alsnog: 2-0.

Nog voor rust 3-0
Na een misser van Eran Zahavi werden PSV’s problemen nog groter. Nog voor rust slaagde Linssen erin de hoop op een spectaculaire comeback bij de ploeg van Schmidt weg te spelen. De aanvaller ontsnapte aan buitenspel en liet met een wippertje Mvogo kansloos. Plichtsgetrouw zocht PSV in de tweede helft de weg naar het doel van Feyenoord en met wat geluk in de afronding had het nog heel spannend kunnen worden.

Sangaré maakt treffer
In de 55e minuut knikte Ibrahim Sangaré een vrije trap van Max in het doel (3-1) en daarna waren er (flinke) kansen voor Donyell Malen. Hij slaagde er niet in om Marsman te passeren. Ook Zahavi kwam een aantal maal zonder succes in een gevaarlijke positie. PSV, dat na dit weekend nog altijd tweede staat in de Eredivisie ziet Feyenoord terugkomen tot vijf punten op de ranglijst. Over zes dagen moet de ploeg tegen FC Twente herstel zien te tonen.