PSV met 18 man richting duel tegen Vitesse

PSV met 18 man richting duel tegen Vitesse
2 min
PSV1

PSV bereidde zich vrijdagmiddag met 18 selectiespelers voor op de laatste fase van dit kalenderjaar. In een helaas leeg Philips Stadion speelt de ploeg van Roger Schmidt zaterdag om 16.30 uur tegen Vitesse. De Hoofdcoach blikt vooruit.

Geloof in eigen kunnen  
“Vitesse is een sterke tegenstander, het is dan ook de nummer vijf van de competitie”, begon Schmidt. “Het team speelt in een lastig te bestrijden systeem: vijf verdedigers en twee aanvallers. Dat is niet makkelijk, maar we zien ook kansen.” Die ziet Schmidt in het feit dat zijn ploeg dit jaar al enige ervaring heeft met het spelen tegen ploegen die hetzelfde systeem hanteren. “Het wordt pittig en we zullen ons moeten aanpassen aan de tegenstander, maar we geloven in onszelf en we gaan voor de overwinning.”

Blessurespook lost langzaam op
Een blik op het trainingsveld leert dat er vijf spelers bij de groepstraining ontbraken. De al langer geblesseerde Ryan Thomas, Cody Gakpo en Noni Madueke zijn vergezeld in afwezigheid door Jordan Teze (blessure opgelopen tegen Fortuna Sittard), Eran Zahavi (geblesseerd geraakt bij het nationale team van Israël) en Philipp Max. De Duitser is positief getest op corona en is daarom zaterdag niet inzetbaar. Teze en Gakpo trainen inmiddels wel weer individueel en nog beter nieuws is er te melden over Yorbe Vertessen, Richard Ledezma, Davy Pröpper en Armando Obispo. Zij trainden mee met de groep die zich voorbereidt op het duel met de nummer vijf van de Eredivisie.  

Hoopvol  
“We hebben een aantal problemen”, erkende Schmidt, die vervolgens hoopvol sprak. “We hopen dat Cody en Jordan voor kerst nog terugkeren en we zijn blij dat Ibrahim Sangaré volledig fit is teruggekeerd van interlandvoetbal met Ivoorkust. De rest van het team heeft de interlandbreak gebruikt om te rusten en goed te trainen. We hebben er zin in om morgen weer te spelen.”