‘PSV mag iedere wedstrijd winnen, behalve van PEC’

‘PSV mag iedere wedstrijd winnen, behalve van PEC’
3 min

Kenneth Paal staat voor zijn debuut bij PEC Zwolle en kan dat zondag doen tegen PSV. De club waar hij werd opgeleid, waar hij kampioen werd en die hem dit seizoen heeft verhuurd aan de aankomende tegenstander van de ploeg van Mark van Bommel.

Fit   
Dat Paal nog niet speelde voor PEC heeft grotendeels te maken met een blessure, die hij opliep in de voorbereiding op dit seizoen en hem tijdens de eerste twee wedstrijden van het seizoen aan de kant hield. Paal raakte begin juli geblesseerd aan de hamstring. Na zijn herstel speelde de verdediger mee in de oefenwedstrijden tegen Gent en Hannover, waarna hij op de training opnieuw met een kwetsuur te maken kreeg. “Maar inmiddels ben ik helemaal fit, klaar om wedstrijden te spelen. Ik train nu een week mee met de groep.”

Je zou dus zomaar kunnen debuteren tégen PSV…
“Haha, inderdaad. Dat zou bijzonder zijn. Het wordt natuurlijk speciaal voor me, maar ik heb er heel veel zin in. PSV is goed begonnen, wij met twee nederlagen helaas wat minder. Dat willen we zaterdag beter doen. Of ik wil winnen? Zeker. PSV mag van mij iedere wedstrijd winnen, behalve van PEC.”

Hoe bevalt Zwolle, Kenneth?
“Goed, heel goed. Ik woon er nu twee maandjes en het bevalt prima. Het is wat anders dan Eindhoven. Een stuk rustiger vooral.”

En het team?
“Het is een ontzettend leuk team met jongens van verschillende leeftijden. Ik voel me erg thuis.”

Wat zijn je doelen voor komend seizoen?
“Vooral heel veel leren. De trainer (John van ’t Schip, red.) heeft veel vertrouwen in me. Hij zegt ook dat ik dit jaar moet gebruiken om heel veel te leren en ervaring op te doen. Zo kan ik uiteindelijk sterker terugkeren bij PSV. Ik moet van hem ook fouten durven maken. Daar leer je het meest van.”

Over PSV gesproken, volg je de club?
“Natuurlijk volg ik PSV. Ik kijk elke wedstrijd. Het is mooi om te zien dat het team met twee overwinning aan het seizoen begonnen is.”

Dinsdag ook gekeken?
“Wat dacht jij dan? Ik was aan het schreeuwen joh, niet normaal. Die 2-2 was echt jammer, maar bij die goal van Donyell (Malen, red.) sprong ik op van de bank. Hopelijk maakt PSV het woensdag af, maar daar heb ik wel vertrouwen in.”