PSV legt Fredrik Oppegård langdurig vast

PSV legt Fredrik Oppegård langdurig vast
2 min
Jong

PSV verlengt het contract van vleugelverdediger Fredrik Oppegård. De 19-jarige linksback van Jong PSV verbindt zichzelf tot medio 2025 aan de club.

Sinds 2019 bij PSV 
Oppegård zette afgelopen week (digitaal) zijn handtekening onder het contract bij PSV. De vleugelverdediger uit Noorwegen, geboren in hoofdstad Oslo, speelt sinds de zomer van 2020 in de jeugdopleiding van PSV. Na zijn eerste seizoen bij PSV O19 – het huidige PSV O18 – stroomde Oppegård door naar Jong PSV. Daar is hij een vaste waarde.

PSV 1
Oppegård werd door PSV gescout terwijl hij nog als vleugelaanvaller speelde. In de PSV Academy werd hij razendsnel omgeturnd tot verdediger. Dat deed hij zo goed dat hij al enkele keren meespeelde in PSV 1. Vooral in oefenwedstrijden. Vorig seizoen debuteerde Oppegård al officieel in het eerste tijdens een Eredivisie-duel met RKC Waalwijk. Dit jaar deed hij tien minuten mee in de met 4-0 gewonnen wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax en stond hij zeven keer aan de aftrap als Jong PSV’er tijdens een competitieduel in de Keuken Kampioen Divisie.