PSV klaar voor topper: ‘Onze focus ligt volledig bij PSV - AZ’

PSV klaar voor topper: ‘Onze focus ligt volledig bij PSV - AZ’
3 min
PSV1

Na twee drukke dagen staat voor PSV zaterdagavond de belangrijke thuiswedstrijd tegen AZ op het programma. Hoofdcoach Roger Schmidt is vastberaden om met zijn ploeg de drie punten in eigen huis te houden. ‘De focus ligt volledig op de wedstrijd tegen AZ’, zegt de trainer in zijn vooruitblik.

Hoofdonderwerp
Op de traditionele vooruitblikkende persconferentie ging het vooral over Schmidts besluit zijn contract bij PSV niet te verlengen. “Door duidelijkheid te scheppen, weet iedereen binnen de club waar we aan toe zijn. We kunnen nu met een fris gevoel vooruit kijken naar deze belangrijke wedstrijd en ons op een zo goed mogelijke manier voorbereiden”, lichtte hij daags na zijn besluit op verzoek toe. Een verdere reactie van Schmidt op zijn vertrek lees je hier.

Cruciaal
Later kwam ook de wedstrijd ter sprake. Eerder dit seizoen won met 3-0 van AZ. De Hoofdcoach is blij dat het stadion zaterdag deels gevuld is met supporters en hoopt de eerder genoemde zege een vervolg te geven. “Wij streven altijd naar het hoogst haalbare. Het is zaak om het seizoen op een zo goed mogelijke manier tot een eind te brengen. De wedstrijd tegen AZ is een cruciaal onderdeel in dat proces. Het publiek speelt hier eveneens een belangrijke rol in. Het is mooi dat zij ons morgen weer in het stadion kunnen steunen. Wij spelen het liefst altijd voor gevulde stadions. De steun vanaf de tribunes komt de ploeg ten goede”, aldus de Duitser.

Terugkeer
Ibrahim Sangaré, Noni Madueke en Carlos Vinícius keerden deze week terug op het trainingsveld. Ritsu Doan en Érick Gutiérrez meldden zich na interlandverplichtingen eveneens weer bij het team. “Ibrahim is woensdag aangesloten en zal weer bij de wedstrijdselectie zitten. We bekijken na de afsluitende training hoelang hij kan spelen. Met Noni en Carlos nemen we minder risico. Zij zullen morgen nog niet aansluiten bij de ploeg. We hebben goede hoop dat zij volgende week wellicht weer minuten kunnen maken. Érick zal ook weer in de kleedkamer zitten, maar heeft niet getraind met de groep. Het zal dus twijfelachtig zijn of hij in actie komt.”

Hoopvol
Schmidt ziet de lijst van afwezigen bij PSV langzaam slinken. “Ryan Thomas, Maxi Romero en André Ramalho zijn morgen niet inzetbaar. Ryan en Maxi hebben nog een aantal weken nodig om aan te haken bij de groep. André ligt op schema in zijn revalidatie, maar zijn herstelproces vergt zoals bekend nog enige tijd. Er staat morgen een gedegen selectie die klaar is om zich van zijn beste kant te tonen. We hebben eerder dit seizoen een goede wedstrijd gespeeld tegen AZ. Dat willen we nu herhalen, met hopelijk hetzelfde resultaat tot gevolg”, sloot de trainer hoopvol af.