PSV kan reeks overwinningen op Sparta uitbreiden

PSV kan reeks overwinningen op Sparta uitbreiden
2 min
PSV1

Na het verlies in Tilburg, is PSV gebrand om zondag de drie punten te pakken. Uit de statistieken blijkt dat Sparta Rotterdam hiervoor een goede tegenstander is. De club heeft van de laatste 25 wedstrijden slechts 1 keer van de Rotterdammers verloren.

Langslopende serie zonder overwinningen
PSV verloor slechts 1 van de afgelopen 25 wedstrijden tegen Sparta Rotterdam. Voor Sparta is deze reeks op dit moment de langstlopende serie zonder zege tegen een specifieke tegenstander in de Eredivisie. De trainer van Sparta, Henk Fraser, stond in zijn carrière elf keer tegenover PSV. Hij heeft nog nooit van de club gewonnen (W0-G2-V9). Tegen geen enkele ploeg stond Fraser zo vaak langs de lijn als trainer zonder ook maar één keer te winnen.

Doelpunten
PSV maakte dit seizoen zeventien Eredivisie-doelpunten. Eran Zahavi heeft de meeste doelpunten op zijn naam staan (3). Sparta heeft zes treffers gemaakt door zes verschillende spelers.

50e Eredivisie-goal
Marco van Ginkel is slechts één doelpunt verwijderd van zijn 50e Eredivisie-goal. Dat hij kan scoren tegen de Rotterdammers, liet hij al een keer zien. Zo maakte hij één treffer op 1 april 2017 op Het Kasteel. PSV won die wedstrijd met 0-2.

Hoekschoppen
PSV maakte dit seizoen al vijf Eredivisie-goals vanuit een corner. Dat is meer dan elke andere ploeg. Vorig seizoen maakte de club in totaal drie doelpunten uit hoekschoppen. Alleen Fortuna Sittard scoorde er op die manier minder (2).

Talisman
PSV is ongeslagen in alle zestien Eredivisie-wedstrijden waarin Cody Gakpo trefzeker was. De ploeg won daarvan dertien wedstrijden en speelden er drie gelijk.