'PSV kan op herstelde spelers rekenen in duel tegen FC Utrecht'

'PSV kan op herstelde spelers rekenen in duel tegen FC Utrecht'
3 min
PSV1

Hoofdcoach Roger Schmidt verwacht dat hij zaterdagmiddag tegen FC Utrecht over een ‘vettere’ selectie beschikt dan tijdens de afgelopen weken. Cody Gakpo, Noni Madueke en Jordan Teze trainden de afgelopen dagen voluit mee met de groep. Philipp Max kampt nog met de naweeën van een corona-infectie. Zijn inzetbaarheid is nog onzeker.

Terugkeer
“Cody, Noni, Jordan en Philipp trainden deze week weer mee en zijn morgen misschien ook weer inzetbaar”, aldus Schmidt tijdens zijn voorbeschouwing op de wedstrijd. Hij verwacht dat zijn ploeg hard moet knokken voor een driepunter. “FC Utrecht doet het dit seizoen goed tegen de goede ploegen in de competitie en bijvoorbeeld gewonnen van Ajax en Feyenoord. Dat betekent dat wij gewaarschuwd zijn. Tegelijkertijd hebben wij in de afgelopen wedstrijden een goed niveau gehaald. We respecteren de tegenstander, maar we zijn niet bang. We geloven in onszelf.”

Opties
Of één van de teruggekeerde spelers direct in de basis staat, kon Schmidt nog niet zeggen. “Vandaag hebben we de laatste training voor het duel. We kunnen daarna bepalen wat de spelers aankunnen en hoe we hen het beste in het spel kunnen integreren in het team. Maar Jordan, Cody en Noni zijn fysiek in staat op te spelen.” Voor Max geldt dat nog niet. “Door het coronavirus is hij wat verzwakt geraakt. We kijken vandaag hoe het gaat en of het verstandig is om hem morgen al in te zetten.”

“We moeten het accepteren”
Schmidt blikte vervolgens nog even terug op de tegenslag van afgelopen zondag. Na het gelijkspel tegen sc Heerenveen baalde de Hoofdcoach flink. “We verdienden meer. We waren creatief in de aanval en hielden de bal goed vast. De spelers konden elkaar ook goed vinden op het veld en daardoor creëerden we veel kansen. Het is dan vervelend dat de ballen er dan niet ingaan. Dat het uiteindelijk niet goed genoeg was, moeten we accepteren. We hebben ervan geleerd en moeten ons nu vooral focussen op de volgende stap.”

Geblesseerd
Eran Zahavi en Maximiliano Romero zijn nog niet fit. “Ik verwacht dat Romero voor de kerst weer kan meespelen”, aldus de Hoofdcoach. De revalidatie van Zahavi duurt langer. “Ik kan niet zeggen wanneer hij precies weer terugkeert, maar waarschijnlijk niet meer dit jaar.”