PSV kan eredivisierecord breken in Kralingen

PSV kan eredivisierecord breken in Kralingen
3 min

Als PSV zaterdagavond wint van Excelsior is dat de dertiende uitzege op rij voor de club. Dat zou een unieke prestatie zijn, waarmee PSV het eigen record uit het gouden jaar 1988 uit de boeken schiet. Al meer dan een jaar lang is PSV ongeslagen in uitwedstrijden. Het laatste verlies dateert van 19 september vorig jaar, toen Heracles Almelo met 2-1 te sterk was.

Records verhogen
Het geeft aan hoe onaantastbaar PSV is in uitwedstrijden dit kalenderjaar. De club maakte in elk van zijn laatste 12 uitwedstrijden in de Eredivisie minstens twee goals en ook dat is een nieuw eredivisierecord. Dat kan dus nog verder oplopen in de komende wedstrijd. Daarnaast scoorde PSV in elk van zijn laatste 33 uitduels in de Eredivisie minimaal één keer, een clubrecord. Alleen sc Heerenveen heeft een langere reeks gehad. Tussen 1995 en 1998 scoorden de Friezen 46 uitwedstrijden achtereen. Het verschil tussen uit- en thuiswedstrijden is dan ook opvallend te noemen. PSV maakte 10 van zijn 11 goals in de Eredivisie dit seizoen op vreemde bodem.

Minimaal drie goals
Als we alleen kijken naar uitwedstrijden tegen Excelsior de laatste jaren, worden de cijfers zo mogelijk nog indrukwekkender. In de afgelopen vijf edities van Excelsior - PSV in de Eredivisie scoorde PSV namelijk steeds minimaal drie keer. Als PSV dat zaterdag weer flikt, is Excelsior de enige club die zulke slechte cijfers tegen PSV heeft. Op dit moment moet het die twijfelachtige eer nog delen met FC Volendam.  

Eigen goals
Vorig seizoen won PSV op 27 januari met 3-1 van Excelsior in Rotterdam. Luuk de Jong, Jorrit Hendrix en Luciano Narsingh maakten de doelpunten. Jeffrey Bruma scoorde vlak voor tijd in eigen doel. Een seizoen eerder maakte PSV ook al een eigen doelpunt op Woudestein. Toen was Luuk de Jong de ongelukkige. PSV won toen wel, met 3-2.

Luuk en Siem                                                                                                     Over Luuk de Jong gesproken: de wedstrijd van zaterdag kan de eerste wedstrijd worden waarin Luuk en Siem de Jong in hetzelfde clubshirt te bewonderen zijn. Eerder speelden de twee wel samen in de C-jeugd van De Graafschap, en in Oranje speelden ze ooit samen in de tweede helft van de vriendschappelijke wedstrijd tegen Bayern München.

Bart Ramselaar zette PSV in de voorgaande uitwedstrijd op het goede spoor Bart Ramselaar zette PSV in de voorgaande uitwedstrijd op het goede spoor