PSV jaagt tegen Atlético op honderdste goal

PSV jaagt tegen Atlético op honderdste goal
2 min

Atlético Madrid was voor PSV geen bekende tegenstander, maar daar komt dit jaar verandering in. Beide ploegen treffen elkaar dinsdagavond namelijk voor de derde keer in 2016. Het team kan nog wat extra’s te vieren hebben bij een goed resultaat vanavond.

Vijftigste nul
Als PSV er vanavond in slaagt twee keer het net te vinden, behaalt het namelijk een mijlpaal. De club staat op 98 doelpunten in het belangrijkste Europese clubtoernooi. Daarnaast kan doelman Jeroen Zoet een persoonlijke mijlpaal halen: hij kan voor de vijftigste keer in zijn carrière de nul houden. Het zou allebei kunnen, want PSV is in Europese thuiswedstrijden sterk bezig. Van de laatste tien Europese thuisduels won PSV er zes en eindigden er twee onbeslist.

Verlies in eigen huis
Vóór dit jaar troffen de ploegen elkaar alleen in de groepsfase van 2008. Op 16 september 2008 stonden beide ploegen tegenover elkaar in het Philips Stadion. In de eerste wedstrijd in poule D verloor PSV met 3-0 door goals van Sergio Agüero (2) en Maniche.

Koevermans
Dit kalenderjaar komen daar vier duels bij. De eerste twee eindigden dit voorjaar in 0-0. PSV heeft in de voorgaande ontmoetingen pas één keer gescoord. Dat doelpunt werd op 26 november 2008 in het Vicente Calderon gemaakt door Danny Koevermans, in een wedstrijd die met 2-1 verloren ging. PSV heeft de voorgaande keren dus nog niet gewonnen.

Oefenwedstrijden
De balans tussen de twee is iets positiever voor PSV als er ook naar oefenwedstrijden gekeken wordt. De ploegen speelden in hun historie vijf oefenduels. Daarvan won PSV er twee, in 1984 en 1988. Het affiche eindigde ook twee keer in remise (1984 en 1997). Atlético was eenmaal te sterk, dat was in 1993.