PSV houdt gelijke tred met Eredivisie-top na zege op Willem II

PSV houdt gelijke tred met Eredivisie-top na zege op Willem II
3 min
PSV1

PSV gaat de interlandperiode in als nummer drie van de Eredivisie. In Eindhoven won de ploeg met 3-0 van Willem II dankzij doelpunten van Philipp Max, Mario Götze en Donyell Malen.

Rentree Dumfries en Gakpo
Met de resultaten van de concurrenten eerder op de dag in het achterhoofd wist PSV dat het zich geen misstap kon veroorloven. Roger Schmidt kon tegen de Tilburgers echter opnieuw niet beschikken over een groot gedeelte van zijn selectie. Opstekers waren er gelukkig ook. Denzel Dumfries en Cody Gakpo keerden terug van hun Corona-infectie en begonnen beide aan de laatste wedstrijd voor de komende interlandperiode.

Duitse dubbelslag  
Het duo zocht met een 2-0 voorsprong de kleedkamer op, halverwege de wedstrijd. PSV kwam vanaf het begin goed voor de dag in het Philips Stadion. Al in de openingsminuut kreeg Donyell Malen een flinke kans op de openingstreffer. Waar hij miste, scoorde Philipp Max wel. Na een kwartier zette de Duitser, voor het eerst opgeroepen voor Die Mannschaft, PSV na een mooie lange bal van Rosario op voorsprong. De tweede treffer kwam op naam van de andere Duitser in de PSV-basis. Mario Götze beloonde sterk doorzetten van Dumfries met de 2-0.

Mvogo katachtig  
Hoewel PSV kansen bleef krijgen, nam de ploeg na die treffer wat gas terug. In de tweede helft was het spel rommeliger en dat bood de bezoekers de kans om in de wedstrijd te groeien. Yvon Mvogo voorkwam tot tweemaal toe dat de Tilburgers ook daadwerkelijk terug in het duel kwamen. Met een katachtige dubbele redding verijdelde hij de aansluitingstreffer. Kohn maakte vervolgens eigen handig een einde aan het Tilburgse verzet door ter hoogte van de middenlijn een rode kaart op te lopen. De Willem II-speler ging veel te onbesuisd door op het been van Dumfries en kon inrukken.

Bonus voor Malen  
De ploeg van Schmidt profiteerde van de numerieke meerderheid door nog een derde keer te scoren. Malen, die al het hele duel loerde op zijn goaltje, tilde de score tien minuten voor tijd naar 3-0. PSV, dat twee punten achter koplopers Ajax en Vitesse staat, hervat de competitie over twee weken. Na de interlandperiode van november is FC Twente op zondag 16 november de volgende tegenstander.