PSV heeft Schwaab terug tegen Heracles Almelo

PSV heeft Schwaab terug tegen Heracles Almelo
2 min

PSV reist zaterdag met Daniel Schwaab af naar Overijssel voor het duel met Heracles Almelo. De Duitse verdediger ontbrak tegen Internazionale. “Iedereen is fit. Daniel is weer vol in training en is er tegen Heracles weer bij”, aldus Mark van Bommel op de persconferentie. Alleen de langdurig geblesseerde Ryan Thomas is er niet bij.

Sadílek
De trainer van PSV blikte nog even kort terug op het duel met Internazionale (1-1), waar Michal Sadílek de meest opvallende selectiespeler was. De Tsjech speelde uiteindelijk zelfs bijna een half uur tegen de Italianen. “Sadílek, ik ken hem al lang. Sinds dat hij hier is”, begon Van Bommel. “Ik heb hem vorig jaar aanvoerder gemaakt bij onder 19. Toen zijn we kampioen geworden en was hij een drijvende kracht. Hij snapt het voetbal en doet er alles aan om te winnen. Zoals het hoort. Het maakt hem niet uit of hij bij onder 19, Jong PSV of het eerste elftal speelt. Dat is een groot compliment naar hem. Hij heeft die verbetenheid, het ten koste van alles willen winnen.”

Heracles Almelo
Zaterdagavond wacht de nummer vijf van de Eredivisie. “Heracles speelt goed thuis, ze scoren veel. Volgens mij hebben ze alleen van Feyenoord verloren thuis, dus we zijn gewaarschuwd”, blikte Van Bommel vooruit. “Ze presteren bovenmaats, dat is knap. Als je naar de begroting kijkt en je legt de spelers naast die van andere clubs, dan verwacht je niet dat Heracles op die plek staat. Dat zou aan het kunstgras kunnen liggen: thuis hebben ze op één duel na alles gewonnen. Ik weet niet hoe zij trainen, maar ik weet wel hoe ze ongeveer spelen. Dat kan natuurlijk iedere wedstrijd veranderen.”