‘PSV heeft een flinke tik gehad’

‘PSV heeft een flinke tik gehad’
4 min

PSV moest genoegen nemen met een punt tegen Sparta. Wederom een frustrerend weekend voor de club. Er is weer veel over PSV geschreven en dit zijn de belangrijkste berichten.

Talenten maken grote stappen voorwaarts
Wederom puntverlies in de competitie, ook clubwatcher Rik Elfrink zag het gebeuren. Ondanks dat het dit weekend weer niet boterde bij PSV had hij toch een compliment voor de trainer: “Van Bommel verdient lof voor het gedurfd inpassen van jonge spelers, die PSV in de toekomst een vermogen gaan opleveren. Steven Bergwijn, Cody Gakpo, Mohamed Ihattaren en Donyell Malen zetten onder de coach grote stappen voorwaarts en kunnen naast PSV ook het Nederlands voetbal in de toekomst van dienst zijn.” Met name Ihattaren is een opsteker voor het elftal, vindt Elfrink: “Onder zijn impulsen pakte PSV zaterdag in ieder geval een punt. Voor een topclub overigens nog steeds een slecht resultaat tegen Sparta.”

Aad de Mos: ‘PSV heeft een tik van jewelste gehad’
Oud PSV-trainer Aad de Mos was niet onder de indruk van PSV afgelopen speelronde. Hij stelt dat de club een flinke dreun heeft gehad in eerdere wedstrijden en daar nog niet van hersteld is. "PSV heeft een tik van jewelste gehad van die twee competitiewedstrijden die verloren gingen en waarin geen doelpunt gemaakt werd. Dan ga je niet met veel vertrouwen naar Sparta toe”, zegt hij in gesprek met Omroep Brabant. "Je moet even op de rem trappen. Emoties gaan nu een rol spelen, maar Ajax gaat ook nog wel een dip krijgen. Op dit moment is het overleven voor PSV. Je moet de komende wedstrijden tegen Linz, Willem II en Heerenveen winnen."

Jeroen Zoet: ‘Het is een moeilijke fase’
Jeroen Zoet sprak na het gelijkspel tegen Sparta voor de camera’s van FOX Sports. Een chagrijnige blik tekende zijn gezicht. “Als je de 1-1 maakt heb je ze op de slachtbank, maar dan krijg je zo snel de tweede tegen. Dat mag nooit. Het is een moeilijke fase voor ons maar we moeten bij elkaar blijven en zorgen dat we weer gaan winnen”, zegt de doelman. “We moeten juist nu laten zien dat we veel kwaliteiten hebben en een goed team.” De 2-1 was een lastige bal voor Zoet, maar hij is kritisch op zichzelf: “Op dit niveau wordt verwacht dat ik die ballen pak. Je mag nooit zo snel die goal weggeven.”

Marco Timmer: ‘Ihattaren heeft snel denk- en voetenwerk’
Oranje-watcher van Voetbal International Marco Timmer bespreekt de komst van Mohamed Ihattaren naar het Nederlands Elftal. Hij hoopt dat de technicus zo snel mogelijk bij de selectie van Oranje komt: “Je hoeft hem niet meteen op te stellen maar je kan hem wel laten wennen, laten voelen dat we hem steunen en laten weten dat ie kan rekenen op een warm bad.” Timmer denkt ook dat de middenvelder kwalitatief iets kan toevoegen aan het Nederlands Elftal: “Ihattaren heeft heel snel denk- en voetenwerk. Hij koppelt dat aan elkaar en dan gaan er hele mooie dingen ontstaan. Hij heeft een fantastische techniek en is nu al voor zijn leeftijd fysiek heel sterk.” Beluister hier zijn volledige analyse.

Boeken in de Boardroom
In de podcast Boeken in de Boardroom sprak Paul van Liempt met algemeen directeur Toon Gerbrands. In deze uitzending spreekt hij openhartig over zijn manier van leiderschap binnen PSV. Wat betekent visie voor hem? Waarom is goede voorbereiding zo van belang en hoe kun je optimaal professioneel functioneren? Op welke manieren blijft PSV zich vernieuwen en hoe blijft de organisatie innovatief (data en tech)? Hoe kijkt hij aan tegen het stadion van PSV en tegen de Europese Competitie? Op deze vragen geeft hij antwoord. De podcast is hier te beluisteren.