PSV groepswinnaar na 4-0 zege op Omonia Nicosia

PSV heeft Groep E afgesloten als nummer één. De ploeg won met overtuigende cijfers van Omonia Nicosia en zag Granada CF niet winnen van PAOK.

Virtueel koploper
In het Philips Stadion bleek al snel dat er voor PSV meer op het spel stond dan de eer, coëfficiëntenpunten en de winstpremie. Concurrent voor de eerste plaats in Groep E Granada CF bleef lang doelpuntloos tegen PAOK, waardoor de ploeg aan een zege voldoende zou hebben voor de koppositie. Na de eerste helft nam PSV die plaats virtueel in en dat was gezien het spelbeeld ook verdiend.

Domper Ledezma, tandem Malen-Max opnieuw goud waard
Roger Schmidt gunde een aantal talenten de kans tegen de Cyprioten, die er vorige week mede voor zorgden dat PSV zich al na vijf duels kwalificeerden voor de knock-outfase. Voor één van die talenten werd het geen leuke avond. Richard Ledezma moest al na een kwartier noodgedwongen naar de kant met het naar zich laat aanzien vervelende blessure. Zijn vervanger Adrian Fein zag landgenoot Phillip Max na een minuut of 35 Donyell Malen op maat bedienen. Zijn vijfde treffer in de Europa League was genoeg voor de 1-0 ruststand.

Dumfries benut strafschopt
Het succesvolle duo werd net als Pablo Rosario in de rust gewisseld en met vervangers Olivier Boscagli, Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré op hun posities liep PSV al snel uit naar 2-0. Aanvoerder Denzel Dumfries werd na een uur spelen in de zestien van Omonia ten val gebracht, eiste de strafschop zelf op en benutte die ook. Zijn collega-aanvoerder Jordi Gomez mocht na ongelukkig hands van Nick Viergever even later ook aanleggen van elf meter, maar diens inzet ging naast de verkeerde kant van de paal.

Dubbelslag Piroe
Zo bleef PSV een spannende slotfase bespaard. Via Joël Piroe, die de gehele wedstrijd speelde, liep het zelfs nog uit naar 4-0. De aanvaller verraste doelman Fabiano in de blessuretijd eerst met een schot in de korte hoek en een minuut later nogmaals, maar dan met een schot tegendraads. Daarna bereikte het bericht Eindhoven dat Granada CF niet wist te winnen bij PAOK.