PSV geeft het weg tegen Excelsior: 1-1

3 min

PSV is er niet in geslaagd de Eredivisie te hervatten met een zege. In het Philips Stadion werd het tegen Excelsior volkomen onnodig, maar niet geheel onterecht 1-1. Davy Pröpper zette PSV nog wel op voorsprong, maar in de blessuretijd verspeelde de ploeg van Phillip Cocu de zege door een treffer van Nigel Hasselbaink.

Gebaar voor Lestienne hoogtepunt voor rust
Met de start van PSV was nog weinig mis. Al binnen de minuut konden de statistici twee goede mogelijkheden noteren. Eerst was het Pereiro die zijn schot gekeerd zag, waarna Locadia in kansrijke positie over de bal maaide. De spits, die de weer fitte De Jong nog op de bank hield, was ook betrokken bij de grootste kans van PSV voor rust. In vrijstaande positie kopte Locadia echter over. Naarmate de eerste helft vervolgens vorderde, kreeg PSV het steeds lastiger met Excelsior. Via Van Mieghem en Van Weert kregen de gasten zelfs twee flinke kansen, maar net als bij PSV stond ook het Rotterdamse vizier niet op scherp. Het hoogtepunt voor rust kwam dan ook van de tribunes toen het volledige Philips Stadion tussen minuut 16 en 17 Lestienne ondersteunde met een krachtig applaus.

© Pics United

Davy Pröpper zet PSV op voorsprong, rentree Luuk de Jong
Ook na de pauze was het spel van PSV niet altijd even goed. De ploeg had wel verreweg het meeste balbezit, maar kansen bleven zeker in het eerste kwartier na de hervatting uit. Eenmaal had Pereiro kunnen scoren maar de Uruguayaan, die niet veel later werd vervangen door De Jong, vergat zijn voet tegen de bal te zetten. Pereiro maakte echter nog wel de 1-0 mee. Een flitsende tegenaanval van PSV belandde via Locadia bij Pröpper die PSV na 62 minuten met een simpele voetbeweging op voorsprong tikte. Niet gek veel later maakte De Jong zoals gezegd zijn rentree en dat luisterde de topscorer van PSV bijna direct op met een doelpunt. De Jong nam een lange bal van Guardado direct op de wreef, maar zag zijn inzet over het doel verdwijnen. Ook in de slotfase waren er nog tal van mogelijkheden voor PSV, maar een zege kon de ploeg niet over de streep trekken. In de slotminuut zorgde Nigel Hasselbaink namelijk voor de 1-1. Een zure appel voor Cocu en zijn mannen.