PSV gebrand negatieve reeks sc Heerenveen te verbreken

PSV gebrand negatieve reeks sc Heerenveen te verbreken
2 min
PSV1

Na een overtuigende wedstrijd tegen Sturm Graz, staat het volgende duel tegen sc Heerenveen weer voor de deur. Zondag reist de ploeg van Hoofdcoach Roger Schmidt af naar Heerenveen waar ze strijden voor de drie punten. Een eenvoudige wedstrijd wordt het niet want de club uit Friesland heeft al eerder gebleken een waardige tegenstander te zijn.

Negatieve reeks verbreken
In de laatste acht uitduels tegen sc Heerenveen lukte het PSV niet om de drie punten te pakken. Zo werd het vorig seizoen in beide Eredivisie-wedstrijden tussen PSV en Heerenveen 2-2. PSV kende in de Eredivisie alleen langere reeksen zonder uitzege tegen Feyenoord (14, 1987-1999 en 13, 1962-1973), FC Twente (13, 1968-1980) en AZ (9, 1972-1980). De ploeg is dan ook gebrand om deze negatieve reeks te verbreken.

Clubtopscorer
Armando Bruma is met vijf treffers dit Eredivisie-seizoen clubtopscorer van PSV. In totaal maakte de aanvaller acht Eredivisie-doelpunten voor de ploeg. Ook Carlos Vinícius is goed op dreef. De spits gaf in elk van de laatste 3 Eredivisie-wedstrijden minimaal één assist. Hij was bij zes van de laatste negen Eredivisie-treffers van de ploeg direct betrokken met twee doelpunten en vier assists.

Koning van de assist
Cody Gakpo staat met zeven assists op de tweede plek van speler met meeste voorzetten in de Eredivisie. Dušan Tadic van Ajax staat op de eerste plek met tien assists.

Invallers
Dat de wisselspelers van PSV kunnen scoren, blijkt uit de statistieken. De club staat met een aantal van acht treffers samen met FC Utrecht op een gedeelde eerste plek van de meeste doelpunten door invallers.

Accurate
PSV schoot dit Eredivisie-seizoen 240 keer waarvan 102 keer op doel. Daarmee staat de club met van 43% op de tweede plek van meeste accurate clubs in de Eredivisie. AZ staat op plaats één met een accurater van 45%.