PSV gaat zonder aanvoerders voor volgende ronde en clubrecord

PSV gaat zonder aanvoerders voor volgende ronde en clubrecord
2 min
PSV1

Na de 1-0 overwinning van afgelopen week in het Philips Stadion gaat PSV zichzelf komende donderdag in Israël proberen te plaatsen voor de volgende ronde van de Conference League. Bij de winst op Maccabi Tel Aviv evenaarde PSV al een nieuw clubrecord. Cody Gakpo en Marco van Ginkel reizen door uiteenlopende omstandigheden niet mee.

Wijzigingen
Ten opzichte van vorige week keren Olivier Boscagli, Ibrahim Sangaré en Carlos Vinícius terug in de wedstrijdselectie. Het drietal zat in het heenduel een schorsing uit. Gakpo reist niet af naar Tel Aviv wegens lichte enkelklachten die hij heeft opgelopen in het duel met sc Heerenveen afgelopen zondag. Van Ginkel en Maxime Delanghe kunnen er niet bij zijn omdat zij nog positief testten na een eerder doorgemaakte infectie. Ook Armando Obispo, Ryan Thomas en Maxi Romero zijn nog niet fit.

Historie
PSV speelde in Europees verband twee keer eerder op Israëlische bodem. In 2009 won de ploeg door een doelpunt van Ibrahim Afellay met 1-0 van Bnei Yehuda. Twee jaar later zegevierde het tegen Hapoel Tel Aviv met dezelfde cijfers door een rake penalty van Georginio Wijnaldum.

Record
PSV kan zich naast het plaatsen voor de volgende ronde van de Conference League ook verzekeren van een clubrecord. De wedstrijd van donderdag tegen Maccabi wordt de veertiende Europese wedstrijd van het seizoen. Nooit eerder speelde PSV minimaal vijftien duels in dezelfde Europese jaargang.

Tien jaar geleden
De laatste keer dat PSV de beste was in een tweeluik van de knock-outfase van een Europees toernooi dateert uit het seizoen 2011-2012. Destijds werd over twee wedstrijden afgerekend met het Turkse Trabzonspor. Dat was ook de laatste keer dat PSV een uitduel won in een knock-outfase.