PSV - Feyenoord in stats | PSV gebrand om ook deze topper te winnen

PSV - Feyenoord in stats | PSV gebrand om ook deze topper te winnen
2 min
PSV1

Na de 3-0 overwinning op AZ, is PSV gebrand om ook de topper tegen Feyenoord te winnen. Het wordt de 131e keer dat clubs tegenover elkaar staan in de Eredivisie en afgelopen seizoenen bleek PSV het lastig te hebben tegen de Rotterdammers.

Goed begin
PSV zit in een goede flow. De ploeg heeft de eerste topper tegen AZ gewonnen en is daarmee de enige club die dit Eredivisie-seizoen nog geen punten heeft verspeeld. Feyenoord, dat één wedstrijd minder speelde, staat op de zevende plek. Het team heeft drie wedstrijden gevoetbald waarvan het er één verloor tegen FC Utrecht.

Reeks doorbreken
In de laatste zes Eredivisie-duels lukte het PSV niet om van de Rotterdammers te winnen. De club wil dan ook graag de negatieve reeks doorbreken. De laatste keer dat het team van Feyenoord won, was op 25 februari 2018. Het werd toen 1-3 in De Kuip dankzij doelpunten van Santiago Arias, Steven Bergwijn en Gastón Pereiro.

 Niet verder dan gelijkspel
In het Philips Stadion komt Feyenoord vaak niet verder dan een gelijkspel. De laatste keer dat het team daar won, was op 18 september 2016. Het grootste verlies was op 24 oktober 2010. De Rotterdammers verloren toen met 10-0.

Doelpunten
De 19-jarige Noni Madueke is één doelpunt verwijderd van zijn 10e Eredivisie-goal voor PSV. Slechts acht PSV’ers bereikten ooit die grens als tiener. De laatste speler die dit lukte, was Memphis in 2013.

Goede invallers
PSV heeft een ruime selectie met veel spelers. Hoofdcoach Roger Schmidt wisselt zijn spelers regelmatig en dat is niet voor niks. Dit kalenderjaar maakte PSV 13 Eredivisie-goals via invallers, ten minste 5 meer dan iedere andere club in 2021.