PSV - FC Utrecht in feiten en cijfers

PSV - FC Utrecht in feiten en cijfers
3 min

PSV speelt zaterdagavond om 20.45 uur de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Een vooruitblik aan de hand van feiten, cijfers en statistieken.

Statistieken in voordeel PSV
Statistisch gezien zijn de cijfers ruim in het voordeel van PSV. De laatste achttien ontmoetingen in het Philips Stadion werden allemaal door PSV gewonnen. De laatste keer dat Utrecht een positief resultaat behaalde was in het seizoen 1995-1996. Het werd destijds 0-0. Vorig seizoen werd het 1-0 door een doelpunt van Jürgen Locadia, vlak na rust. In de huidige voetbaljaargang werd er ook al een PSV-FC Utrecht gespeeld, hetzij in de KNVB beker. PSV won in september met 2-0 door een goal van Jetro Willems en een eigen doelpunt van Yannick Cortie. In Utrecht boekte PSV in de Eredivisie een eenvoudige overwinning. Na 25 minuten spelen stond FC Utrecht met tien man door een rode kaart voor Mark van der Maarel en had PSV de stand al op 0-3 gebracht. De eindstand was 1-5.

Eerder dit seizoen won PSV in Utrecht overtuigend met 1-5. Adam Maher opende de score in Stadion Galgenwaard | © Pics United Eerder dit seizoen won PSV in Utrecht overtuigend met 1-5. Adam Maher opende de score in Stadion Galgenwaard | © Pics United

Vlekkeloze tweede seizoenshelft PSV
Voor PSV loopt het na de winterstop voorlopig uitstekend. De ploeg van hoofdcoach Phillip Cocu won alle vier de wedstrijden en staat twaalf punten voor op nummer twee Ajax. PSV won achtereenvolgens van Vitesse (0-1), SC Cambuur (1-2), Willem II (2-1) en NAC Breda (0-2). Mocht ook FC Utrecht verslagen worden, dan is dat de negende opeenvolgende zege in de Eredivisie, de negentiende winst in totaal en de elfde overwinning in het Philips Stadion.

Bij Utrecht ontbreekt in ieder geval Anouar Kali, die ploeggenoot Kristoffer Peterson een gebroken kaak sloeg op de training | © Pics United Bij Utrecht ontbreekt in ieder geval Anouar Kali, die ploeggenoot Kristoffer Peterson een gebroken kaak sloeg op de training | © Pics United

FC Utrecht kent wisselvallig seizoen
Tegenstander FC Utrecht beleeft wisselvallig seizoen. In Stadion Galgenwaard werden pas drie zeges geboekt en stapte het team van Robby Alflen al zes keer van het veld met een nederlaag. Uit gaat het iets beter, in totaal werden veertien punten gepakt. Feyenoord, FC Dordrecht, NAC Breda en AZ werden verslagen; bij Excelsior en FC Groningen werden de punten gedeeld. FC Utrecht won nog geen enkel duel na de winterstop en staat daardoor inmiddels twaalfde. Bij Utrecht ontbreekt in ieder geval Anouar Kali, die ploeggenoot Kristoffer Peterson een gebroken kaak sloeg op de training. In eerste instantie werd Kali voor dit handgemeen alleen beboet, maar later schorste de clubleiding hem alsnog voor drie wedstrijden. De uitwedstrijd tegen Willem II (1-0) was de eerste die hij vanaf de tribune moest kijken. Ook aanvaller Ruud Boymans ontbreekt, de gevaarlijke spits - die in Utrecht nog wist te scoren tegen PSV - is geblesseerd aan zijn enkel. Hetzelfde geldt voor Van der Maarel, die een hoofdrol had in Utrecht met zijn vroege rode kaart. Hij kampt net als Boymans met een enkelkwetsuur.