PSV en Spartak Moskou akkoord over transfer Hendrix

PSV en Spartak Moskou akkoord over transfer Hendrix
3 min
PSV1

Jorrit Hendrix staat voor een vertrek bij PSV. De club heeft met Spartak Moskou een akkoord bereikt over de voorwaarden voor een transfer naar de Russische hoofdstad. Als alle formaliteiten zijn afgerond en Hendrix de medische keuring met succes doorstaat, tekent de 25-jarige middenvelder een contract in Rusland. ‘Jorrit is van grote waarde geweest voor PSV. Ik spreek namens de gehele club als ik zeg dat we hem deze overstap van harte gunnen’, zegt Technisch Manager John de Jong.

PSV-gezicht
Jorrit Hendrix groeide in het voorgaande decennium uit tot één van de bepalende gezichten van het eerste elftal van PSV. Hij kwam als 8-jarige naar Eindhoven en werd in 2004 opgenomen in de jeugdopleiding van de club. Nadat de in Panningen geboren middenvelder alle hogere jeugdelftallen doorliep, maakte Hendrix in 2013 de overstap naar de A-selectie. Als PSV’er won Hendrix drie kampioenschappen en tweemaal de Johan Cruijff Schaal. In 2016 reikte hij met de ploeg tot de achtste finale in de UEFA Champions League.

De Jong: ‘Sporen verdiend’
Hendrix speelde 239 wedstrijden in het rood-wit. Het overgrote merendeel als basisspeler. “Jorrit heeft zijn sporen als PSV’er verdiend”, reageert De Jong. “Hij is op jonge leeftijd naar PSV gekomen, is hier uitgegroeid tot een belangrijke A-selectiespeler en heeft een grote bijdrage geleverd aan het behalen van meerdere prijzen. Zo zien we dat graag. We wensen Jorrit heel veel geluk en succes bij zijn nieuwe club.”

Hendrix: ‘Warme herinneringen draag ik bij me’
Volgens Hendrix is de tijd voor een nieuwe stap in zijn carrière aangebroken. “In het leven geldt: er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Een heel groot gedeelte van mijn leven heeft in het teken gestaan van PSV. Daar ben ik trots op. Er zijn tal van mooie herinneringen. Van de kampioen- en vriendschappen tot mijn debuut als international van het Nederlands elftal in het Philips Stadion. Ik ben een echte PSV’er en draag de club, de mensen die hier werken en de supporters voor altijd een warm hart toe. Met die gedachte in mijn achterhoofd vertrek ik. Ik kijk ik uit naar een nieuw avontuur bij een topclub in een sterke competitie.”

Afscheid
Hendrix vertrekt donderdag naar Dubai, waar Spartak verblijft voor een trainingskamp, daar worden de keuring en resterende formaliteiten afgerond. Normaliter neemt PSV pas afscheid van spelers na afronding van deze formaliteiten, maar vanwege de huidige situatie rondom corona, heeft PSV besloten woensdag afscheid te nemen van Jorrit tijdens de wedstrijd PSV - AZ. Hij is onder andere te gast in de Matchday Show die te zien is op YouTube.

Selectie
PSV1