PSV en BrabantSport huldigen Brabantse Olympiërs en Paralympiërs

PSV en BrabantSport huldigen Brabantse Olympiërs en Paralympiërs
2 min
PSV1

In de rust van de wedstrijd PSV - Sparta Rotterdam (3 oktober) staat PSV stil bij het succesvolle optreden van de Nederlandse Olympische en Paralympische ploeg. Alle Brabantse atleten die in Tokyo in actie kwamen zijn door de club en BrabantSport uitgenodigd en worden in het Philips Stadion in het zonnetje gezet.

Medailles
De Nederlandse ploeg behaalde op de Olympische Spelen in totaal 36 medailles, waarvan er 9 door een Brabantse atleet werden gewonnen. Op de Paralympische Spelen won Nederland 53 medailles. 13 daarvan werden gewonnen door een Brabander. Bij de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam zijn een groot aantal van hen aanwezig; Lidewij Welten, Frédérique Matla, Marloes Keetels, Pien Sanders, Margot van Geffen, Laura Nunnink, Sanne van Dijke, Annemiek Bekkering, Lisa Scheenaard, Sanne Voets, Marlene van Gansewinkel, Frederique van Hoof en Kimberly Alkemade.

BrabantSport
De missie van BrabantSport is om Brabant sterker te maken door sport en die missie delen PSV en de Premium Brainport Partners van de club, vandaar dat beide elkaar gevonden hebben. Op deze manier zetten we samen de mensen die voor inspiratie zorgen en bijdragen aan het op de kaart zetten van de provincie in het zonnetje.