PSV Business lanceert PSV X

PSV Business lanceert PSV X
3 min

Het zakelijk netwerk van PSV is uitgebreid met een nieuwe lidmaatschapsvorm: PSV X. Dit nieuwe platform van PSV Business is exclusief voor startups. Zij worden als partner van PSV X gekoppeld aan businessleden met als doel om succesvol op te schalen.

PSV X
PSV X staat voor Xpand, Xclusive, Xperts & Xplore. Alleen zorgvuldig geselecteerde startups die toe zijn aan de volgende stap kunnen lid worden van PSV X. In het Philips Stadion ontmoeten zij partijen die dezelfde weg afgelegd hebben en hun kennis willen delen. Met de kennis van het MKB, ervaringen met netwerkevenementen en de frisse en vaak innoverende visie van startups heeft PSV een klimaat gecreëerd dat Eindhoven een nieuwe zakelijke impuls kan geven.

Partnerschap
Frans Janssen, commercieel directeur van PSV legt uit waarom PSV met PSV X start: “Wij willen graag een rol spelen in de Brainport regio, want we zijn veel meer dan een voetbalclub. Het draait bij ons om topsport, om de beste te zijn en beter te willen worden. Daar liggen de raakvlakken met de ondernemingen die hier in deze slimme regio hun weg naar boven vinden of hebben gevonden. We willen accelerator zijn in een gebied dat bol staat van de bedrijven met potentie en ondernemingen die al hebben aangetoond dat ze van toegevoegde waarde zijn.” Bij de aftrap van het nieuwe concept mag Janssen direct de eerste twee leden aankondigen. “Lightyear en Amber stappen als eersten in. Zij zullen snel beseffen dat een lidmaatschap van PSV Business ook voor de net gestarte ondernemer een opstap naar meer is.”

TEDxEindhoven  
De gemeente Eindhoven en Brainport zijn intensief betrokken bij de oprichting van het nieuwe platform. De introductie van PSV X markeert tevens de start van de samenwerking met TEDxEindhoven. Johan van Erp van TEDxEindhoven licht de inmenging van de wereldwijd opererende organisatie voor technologie, entertainment en design toe. “TEDxEindhoven staat voor ‘Ideas worth spreading’. Onze evenementen inspireren de regio met innovatieve technologie, interessante verhalen en vernieuwende ideeën. De samenwerking met PSV zorgt ervoor dat deze ideeën worden verspreid onder het regionale bedrijfsleven."

De samenwerking met TEDxEindhoven is een krachtenbundeling tussen de landskampioen voetbal en de wereldleider in innovatieve ideeën in een van de slimste regio’s op de aardbol. TEDxEindhoven zal mede zorg dragen voor de selectie en begeleiding van startups die toe zijn aan PSV X.

Brainport  
Eindhoven is het hart van Brainport en  internationaal erkend vanwege zijn techniek, design en kennis. Jaarlijks starten er veel nieuwe bedrijven, startups, met de meest uiteenlopende ideeën om de wereld te verbeteren. Er zijn vele initiatieven om startende bedrijven in het zadel te helpen, maar de stap startup naar scaleup is minstens zo belangrijk. Met het bereik van PSV Business en de kwaliteit van het netwerk is het doel om Eindhoven nog aantrekkelijker te maken als onderdeel van een toptechnologieregio.

Netwerk
PSV kent zijn rol maar al te goed. Bedrijven verbinden zich aan het grootste netwerk van Zuid-Nederland uit zakelijke motieven. Een avondje topvoetbal in combinatie met het ontmoeten van (potentiële) klanten. Multinationals en het MKB zijn bij PSV goed vertegenwoordigd. PSV X maakt nu ook ruimte voor startups. Het clubmotto ‘eendracht maakt macht’ komt ook hier nadrukkelijk naar voren.