PSV boekt overtuigende winst tegen FC Midtjylland

PSV boekt overtuigende winst tegen FC Midtjylland
3 min
PSV1

PSV heeft in eigen huis een grote stap gezet naar de play-offs van de Champions League. In een spectaculaire wedstrijd werd met 3-0 gewonnen van het Deense FC Midtjylland.

Plankgas
PSV begon met het gaspedaal hard ingetrapt aan de wedstrijd. Met een hoog tempo en veel balveroveringen kwam de speelstijl overeen met de eerdere duels tegen Galatasaray SK. Dit leverde gelijk kansen op door rappe combinaties tussen Mario Götze en Eran Zahavi. Ook het verfijnde dribbelwerk van Noni Madueke en Cody Gakpo bracht PSV regelmatig in een dreigende positie. Wanneer de Deense opponent aan de bal kwam was het, onder de grote druk van PSV, vaak een kwestie van tijd voordat deze werd verloren aan een speler in het rood-wit. Het eerste schot op doel kwam dan ook van captain Marco van Ginkel. Maar de inzet was houdbaar voor Midtjylland-doelman Jonas Lössl. 

Wervelwind van goals
Met achttien minuten op de klok was het Madueke die het harde werk van PSV beloonde. Na een prima combinatie kwam de bal bij de Engelsman. Na een versnelling krulde hij de bal op weergaloze wijze in de verre hoek. Lössl was kansloos en de voorsprong stond op het scorebord. PSV bleef jagen en dat was te zien aan het rendement. Na een grof half uur spelen was de score al verdriedubbeld. Eerst was het Mario Götze die via een been van de Denen zijn schot in het doel zag verdwijnen. Terwijl de kreet “Super Mario” nog massaal door het Philips Stadion galmde was het alweer raak. Na een geweldige combinatie gaf Götze een voorzet op Zahavi, die zeer fraai achter het standbeen langs aflegde op Gakpo voor de 3-0.

Kansen blijven komen
Een voorsprong van drie goals leek niet genoeg te zijn voor PSV, want in de tweede helft werd net zo hard gestreden. Krap na de aftrap van het laatste bedrijf waren er al twee grote kansen. Eerst Zahavi, die zelf de combinatie opzette met Götze en Madueke. De spits kwam dichtbij maar uiteindelijk een teenlengte tekort om de voorzet van de Engelsman in te tikken. Daarna was het weer de captain die met een schot uit moeilijke hoek op Lössl stuitte. Ibrahim Sangaré bewees zichzelf als kracht op het middenveld. Met een slimme onderschepping bracht hij Madueke in stelling, die net niet tot een voorzet kon komen. Ook Gakpo liet zien waar zijn talenten lagen. De aanvaller kwam in een sprintduel tegen twee verdedigers van FC Midtjylland. De bliksemsnelle aanvaller was niet bij te houden voor de Denen, maar het leverde net geen doelpunt op.

Smetteloos einde
In de slotfase werd de voorsprong bijna vergroot door Götze en Zahavi. Beide kwamen tot enorme schietkansen maar de afronding lukte steeds net niet. De Denen lieten in hun spel te zien vooral de schade te willen beperken. Tot grote kansen kwamen de bezoekers niet. De achterhoede van PSV zal daarom ook terugkijken op een goede wedstrijd. Joël Drommel mag zichzelf een clean sheet bijschrijven, wat ook een bekroning is voor Armando Obispo. De verdediger maakte zijn debuut in het Europese voetbal en mag terugkijken op een goede wedstrijd. Met een ruime voorsprong gaat PSV volgende week de return in Denemarken tegemoet.