PSV boekt achtste eredivisiezege op rij: 2-0

PSV heeft zaterdagavond tegen Heracles Almelo de achtste competitiezege op rij geboekt. In het Philips Stadion won de ploeg van trainer Phillip Cocu zonder moeite met 2-0 van Heracles Almelo. PSV imponeerde vooral voor rust met goed spel en veel kansen. Davy Pröpper en Gastón Pereiro verzorgden de treffers.

PSV maakt indruk voor rust
Met Pereiro op de plaats van Narsingh en Bruma weer vanaf de aftrap op het veld speelde PSV een ronduit uitstekende eerste helft. Het enige dat je de ploeg kon verwijten was het aantal gemiste kansen, want de 2-0 voorsprong bij rust was een magere afspiegeling van het beeld van de eerste helft. PSV speelde dominant en creëerde alleen al in het eerste kwart van de wedstrijd zeker vijf goede kansen. Het bleef in de openingsfase desondanks bij één treffer en de kwam op naam van Pröpper. Al in de tweede minuut verscheen de middenvelder na een pass van Willems vrij voor doel, waarna hij ijskoud bleef en PSV op voorsprong zette: 1-0. Een tiental gemiste kansen later (onder meer via De Jong, die uit een wederom fantastische voorzet van Willems het doel niet kon vinden) kwam PSV kort voor rust vanaf de stip op 2-0. Na de missers van de afgelopen keren, was het dit keer de beurt aan Pereiro, die de bal in tegenstelling tot zijn voorgangers wel van elf meter binnen werkte.

Minder spektakel, wel punten
Na rust was het spel van PSV een stuk gereserveerder. De gasten beten wat feller van zich af en kwamen ook vaker in de buurt van het doel van Zoet, maar die kwam eigenlijk amper in de problemen. De eerste grote kans van de tweede helft was dan ook voor PSV. Pereiro mocht na een fraaie aanval via Arias vrij inkoppen, maar de redding van Castro was minstens zo fraai. Wat dichter richting het laatste fluitsignaal had ook Narsingh PSV op 3-0 kunnen zetten, maar ook de invaller stuitte op de goed keepende Belg met een verleden bij PSV. Daarmee bleef het in het Philips Stadion bij 2-0 en dat betekent dat PSV voor minstens een dag met vier punten verschil aan de leiding van de Eredivisie staat. Ajax kan het verschil zondagmiddag in de thuiswedstrijd tegen Excelsior wel weer terugbrengen tot een punt.