'PSV bestrijdt Ajax met gif'

'PSV bestrijdt Ajax met gif'
4 min

PSV is onderwerp van gesprek. Altijd en overal. De redactie van www.psv.nl leest alles en selecteert tweewekelijks berichten die je niet wilt missen. Vandaag een overzicht van de kranten na de 3-0 zege op Ajax.

PSV bestrijdt Ajax met gif
Zo luidt de kop boven een column van Wilfried de Jong. De columnist looft PSV-spits Luuk de Jong in zijn stuk: “De spits van PSV vecht zich kapot. In het eerste halfuur was deze Eindhovense man afwisselend stootkussen, doorvoerhaven en stormram. De Jong was onverzettelijk.” De aanjager van het solide spel van PSV is volgens De Jong hoofdtrainer Van Bommel: “In korte tijd heeft hij van PSV een vechtmachine gemaakt: een degelijke verdediging, werkers op het middenveld en voorin snelle buitenspelers.” De hele column lees je hier.

https://twitter.com/OptaJohan/status/1043902569993707522


Bergwijn wist dat de buit na de 1-0 binnen was

“Na de 1-0 had ik al het gevoel dat we zouden winnen”, zegt Bergwijn in gesprek met De Telegraaf. “We wisten hoe Ajax hier wilde voetballen, daar hebben we goed op ingespeeld. We hebben na de 1-0 ook weinig weggegeven. Dit voelt erg goed. Het is nu zaak dit de komende periode vast te houden.” De Telegraaf sprak ook met Viergever na de topper. Zijn reactie lees je hier.


PSV op eigen veld al 35 competitieduels niet te stoppen

Er viel gisteren opnieuw niets te halen in het Philips Stadion. Inmiddels is PSV al 35 thuisduels op rij ongeslagen. De laatste nederlaag dateert alweer van 18 september 2016, toen Feyenoord met 0-1 te sterk was in Eindhoven. Het is echter nog geen clubrecord. Meer statistieken lees je op de website van Omroep Brabant.

https://twitter.com/OptaJohan/status/1043880116126994434

                 

PSV verpletterend aanwezig in Elftal van de Week AD
Maar liefst zes PSV’ers zijn door het AD verkozen in het Elftal van de Week. De gehele voorhoede bestaat uit PSV-spelers: Lozano (7,5), De Jong (9) en Bergwijn (8). Ook het hart van de defensie wordt gevormd door PSV’ers. Viergever krijgt een 7, Schwaab een 7,5. Daarnaast is Rosario middenvelder van de week (7,5).


‘PSV snel met Rosario in gesprek over nieuw contract’

Het Eindhovens Dagblad schrijft maandagochtend dat PSV en Rosario snel aan tafel gaan om te praten over een nieuw contract. Het huidige contract van de middenvelder loopt in 2020 af.

https://twitter.com/OptaJohan/status/1043870133138182146


‘Briefje met uitspraak Schöne motiveerde PSV’ers’

PSV werd volgens Rosario gisteren extra gemotiveerd door een briefje met daarop een uitspraak van Ajax-middenvelder Schöne. Op het briefje stond dat de Amsterdammers na zondag (gisteren) bovenaan zouden staan in de Eredivisie. “Dat briefje gaf ons extra motivatie”, zei Rosario na afloop. “We wilden laten zien dat gepraat vooraf niet goed is. Je moet wachten op de wedstrijd en op basis van die wedstrijd kun je pas uitspraken doen.”


‘PSV oogt gretig en scherp’

Willem van Hanegem zag zondag een groot contrast tussen PSV en Ajax, is te lezen in een column in het AD. De oud-voetballer looft de instelling en ontwikkeling van PSV: “Ik zag een PSV dat echt alles op alles zette om te winnen. Dat de duels opzocht en bij balverovering precies wist waar het kon toeslaan.” Lees hier meer van Van Hanegem.


Luuk de Jong Speler van de Week VI
Volgens Voetbal International maakte De Jong gisteren het verschil in de topper tussen PSV en Ajax. De spits is daarom ook verkozen tot VI Speler van de Week. “De Jong troefde keer op keer het centrale duo van Ajax af.” De cijfers bevestigen dat beeld. De Jong won namelijk twaalf luchtduels, zijn hoogste aantal sinds Opta Eredivisiedata bijhoudt (2010). Naast De Jong staat er ook een PSV’er op plek twee in de top vijf. Wie dat is lees je hier.