PSV bereikt achtste finale Conference League

PSV zit bij de laatste zestien deelnemers aan de UEFA Conference League. Een gelijkspel was genoeg om ten koste van Maccabi Tel Aviv door te gaan. 1-1 was de eindstand in Israël.

Muur doorbreken
In Bloomfield Stadium, het thuishaven van Maccabi Tel Aviv, speelde PSV om de volgende ronde van de Conference League te bereiken. Ongeveer 30.000 supporters vulden de stoelen, mede om hun club te steunen en mede om Eran Zahavi weer in levende lijve te zien. De spits is een grote naam in zijn thuisland. In een ietwat rommelige openingsfase lag er wat ruimte voor de thuisploeg. PSV nam de controle snel over en dirigeerde het spel verder. Het was echter niet eenvoudig om door de defensieve muur van Maccabi Tel Aviv te breken.

PSV zet aan
PSV kwam na verloop van tijd beter in het ritme. Door voorzetten van onder andere Philipp Max en Ritsu Doan werd het gevaarlijk voor het doel van Maccabi-doelman Peretz. Ook Mario Götze bracht de nodige dreiging. Een voorzet van de Duitser op Noni Madueke bracht bijna de openingsgoal. De Engelsman liet kort daarna zien wat hij het beste doet. Hij speelde zijn directe tegenstanders op zeer fraaie wijze voorbij, maar hij wist net niet Peretz te passeren. Een lust voor het oog die een beter einde verdiende. In deze fase was PSV de dominante ploeg terwijl de Israëlische tegenstander niet echt aan spelen toekwam. De openingsgoal liet echter nog op zich wachten.

Rust bewaren
De gelijke stand was genoeg om de volgende ronde te bereiken, maar een doelpunt zou wat rust kunnen brengen. Na een ongeveer een uur spelen deed zich een bijzondere situatie voor. De wedstrijd werd stilgelegd nadat er voorwerpen op het veld werden gegooid. Na een intermezzo van vijf minuten rolde de bal weer. Kort hierna werd het strijdplan aangepast met een dubbele wissel. Carlos Vinícius en Bruma kwamen binnen de lijnen. Eerstgenoemde liet zich snel zien met een uitstekende voorzet op Madueke. De Engelsman was heel dichtbij een treffer, maar een Israëlische voet tikte de inzet ternauwernood weg. Wederom had PSV de controle in handen, maar de genadeslag bleef uit.

Volgende ronde
Het was spannend tot het laatste kwartier. Een doelpunt van PSV kon de wedstrijd op slot gooien, een goal van Maccabi kon leiden tot verlenging. Gelukkig deed de eerste situatie zich voor. Invaller Yorbe Vertessen kwam binnen de lijnen voor Madueke en binnen enkele minuten maakte hij zichzelf belangrijk. De Belg haalde sterk uit van afstand. Zijn schot veranderde van richting en eindigde in het net. De tegenstander liet het er niet bij zitten. In de blessuretijd viel de gelijkmaker van de Israëliërs. De spanning kwam terug voor enkele minuten, maar de goal van PSV was niet meer te overkomen. Negentig minuten lang was het spannend en PSV trok aan het langste eind. De volgende ronde van de Conference League werd bereikt.