PSV begint met Gakpo, Madueke en Pröpper aan drukke periode

PSV begint met Gakpo, Madueke en Pröpper aan drukke periode
2 min
PSV1

Hoofdcoach Roger Schmidt gaat zaterdag met goede hoop de wedstrijd in tegen PEC Zwolle. ‘Ik verwacht van mijn spelers dat we de wedstrijd controleren en uiteindelijk winnen’, zo zei hij vrijdagmiddag op de persconferentie. Wel benadrukt hij dat het geen uitgemaakte zaak is. "Ondanks dat PEC maar één punt heeft verdiend, spelen ze erg goed. Ze hebben een goede spirit en zijn sterk aan de bal. We moeten dus op toplevel presteren."

Interlandweek
PSV staat aan de vooravond van een blok vol wedstrijden. Ondanks de drukke interlandweek, verwacht Schmidt geen problemen op het gebied van fitheid. "Bijna alle spelers zijn fit teruggekomen." Zowel Eran Zahavi als Ibrahim Sangaré speelde twee interlandwedstrijden. "Zahavi is gewend om veel te spelen. Voor hem is het geen probleem. Hij is erg gemotiveerd en is ook fit genoeg. Hetzelfde geldt voor Sangaré. Daarnaast speelde hij zijn laatste interlandwedstrijd afgelopen maandag. Hij heeft nog wat tijd gehad om uit te rusten."

Trots
De Hoofdcoach laat weten dat hij trots is op de doelpunten van Sangaré tijdens de interlandperiode. "Ik had al verwacht dat hij ging scoren. Hij heeft de afgelopen wedstrijden zelfvertrouwen gekregen en heeft zich erg ontwikkeld. Doelpunten maken is een echte kwaliteit van hem geworden. Op het middenveld is hij een belangrijk wapen. Ik ben erg blij voor hem.”

Geblesseerd
Voor Ritsu Doan was er minder nieuws. Hij is tijdens de interlandperiode geblesseerd geraakt. "We weten niet precies hoelang de herstelperiode duurt. We verwachten dat hij de komende twee weken niet meespeelt." Ook Maxi Romero en Ryan Thomas zullen zaterdag niet aanwezig zijn. "Beide spelers hebben een lichte knieblessure. Ik verwacht wel dat ze er volgende week weer bij zijn.

Weer fit
Schmidt vertelde verder dat Cody Gakpo ondanks de kwetsuur die hij opliep bij Oranje gewoon aanwezig is. "Gakpo traint mee en is fit genoeg voor de wedstrijd. Ook Noni Madueke en Davy Pröpper kunnen het team weer versterken.”

wedstrijden
PSV1