PSV - ADO Den Haag: Acht feiten die je moet weten

PSV - ADO Den Haag: Acht feiten die je moet weten
3 min
PSV1

Wekelijks zoekt Gracenote uit wat je moet weten over de wedstrijden die PSV speelt. Deze zondag speelt de club een duel dat zelden verloren wordt. PSV ontvangt ADO Den Haag in eigen huis.

22 om 1
In het Philips Stadion won PSV 22 van de laatste 23 ontmoetingen met ADO Den Haag in de Eredivisie. De enige uitglijder in deze reeks beleefde PSV in februari 2011, toen ADO Den Haag in de blessuretijd de 0-1 maakte, wat tevens de eindstand was.

Doelpuntenfestijn
PSV scoorde in elk van de laatste zes Eredivisie-duels tegen ADO Den Haag minstens drie keer. Het doelsaldo van PSV in de laatste zes ontmoetingen is 22 voor en 5 tegen. De uitschieter in deze wedstrijden vond plaats op 15 september 2018, toen PSV de opponent uit Den Haag met 0-7 overklaste.

Huub Stevens
Na zes wedstrijden staat PSV op dertien punten. De laatste keer dat de club na zeven duels niet meer dan dertien punten verzamelde, was in het seizoen 2008-2009. Hoofdcoach Huub Stevens pakte destijds twaalf punten uit de eerste zeven Eredivisie-duels.

3 op een rij
Voor het eerst in 2020 kan PSV drie thuiswedstrijden op rij winnen in de Eredivisie. De laatste keer dat de club dit presteerde, was in de laatste drie thuisduels van 2019.

Carrousel
In zes Eredivisie-wedstrijden deed Roger Schmidt (noodgedwongen) al een beroep op 24 spelers. Dat is meer dan elke andere ploeg. Alleen Yvon Mvogo stond aan alle Eredivisie-duels tot nu toe aan de aftrap in de selectie van PSV.

Leuke potjes voor Gakpo en Malen
Vorig seizoen waren Cody Gakpo en Donyell Malen zowel uit als thuis trefzeker tegen ADO Den Haag. Malen scoorde zelfs in zijn laatste drie ontmoetingen met de Hagenezen.

Schmidt wil Cocu niet achterna
Tegen Vitesse leed Schmidt zijn eerste nederlaag met PSV in de Eredivisie. De laatste PSV-trainer die in zijn eerste zeven competitieduels twee keer verloor, was Phillip Cocu in de periode maart-april 2012.

Koopmans tegen oude ploeg
Luuk Koopmans is dit seizoen eerste doelman bij ADO Den Haag. In het verleden stond hij 25 keer onder de lat bij Jong PSV. Koopmans verrichte dit seizoen al 28 reddingen in de Eredivisie. Alleen Kostas Lamprou (30) heeft er meer dan de oud-PSV-doelman, die deze week de wereld overging na zijn doelpunt tegen Sparta Rotterdam in het bekertoernooi.