PSV Academy start samenwerking met De Graafschap

PSV Academy start samenwerking met De Graafschap
2 min
Jeugd

PSV heeft een samenwerkingsverband gesloten met De Graafschap. PSV gaat met de Gelderse club samenwerken op het gebied van jeugdscouting. Hoofd Jeugdopleiding Ernest Faber van PSV en Jefta Bresser, Hoofd Jeugdopleiding van De Graafschap, bekrachtigden het verband voorafgaand aan de wedstrijd Jong PSV - De Graafschap.

Oog voor voetbaltalent
Door gebruik te maken van elkaars kennis op het gebied van jeugdscouting, willen PSV en De Graafschap ervoor zorgen dat er minder voetbaltalent verloren gaat. “Dat gebeurt in Nederland helaas nog te vaak”, legt Ernest Faber uit. “In onze ogen is iedereen uniek en door deze samenwerking kunnen we onze spelers nog beter maatwerk bieden. Door intensiever samen te werken denken we beide jeugdopleidingen te kunnen voorzien van de meeste beloftevolle talenten, de jeugdscouting naar een hoger niveau te tillen en een efficiëntere invulling van onze teams te bewerkstelligen.”

Gedeelde cultuur
PSV en De Graafschap onderhouden al lange tijd een goede band. Gesprekken over wederzijdse kennisdeling hebben geleid tot dit samenwerkingsverband. “De cultuur van PSV en De Graafschap ligt dicht bij elkaar”, vult Jefta Bresser aan. “Wij zijn er van overtuigd dat beide clubs hier voordeel uit zullen halen.” Naast de samenwerking op het gebied van jeugdscouting, zijn er mogelijkheden om bij de jeugd de samenwerking op technisch- en organisatorisch gebied uit te breiden.