PSV aast op revanche in GelreDome

PSV aast op revanche in GelreDome
2 min
PSV1

PSV speelt aankomende zaterdag tegen Vitesse zijn tweede uitwedstrijd van 2022. De ploeg van Hoofdcoach Roger Schmidt heeft nog een appeltje te schillen met de Arnhemmers. Vorig seizoen leed het in de GelreDome een pijnlijke nederlaag: 2-1.

Onderlinge confrontaties
De voortekenen zijn voor PSV niet geheel ongunstig te noemen. De club verloor slechts één van zijn laatste zestien Eredivisie-duels tegen Vitesse. PSV was daarnaast 23 maal ongeslagen in Arnhem, totdat de geel-zwarten hen vorig jaar een halt toeriepen. In de laatste 23 onderlinge wedstrijden kwam PSV telkens tot scoren.

Eerder dit seizoen
De thuiswedstrijd werd eerder dit seizoen met 2-0 gewonnen door PSV. In een leeg Philips Stadion zorgden Ibrahim Sangaré en Armindo Bruma er met wonderschone treffers voor dat de drie punten in Eindhoven bleven.

Reeks
PSV hoopt te voorkomen dat het voor het eerst sinds acht jaar drie wedstrijden op rij verliest in de Eredivisie. Een statistiek om vrolijker van te worden is het feit dat PSV voor het eerst sinds de start van het seizoen 2018-2019 er weer in kan slagen vier opeenvolgende uitoverwinningen in hetzelfde seizoen te boeken.

Verleden
Marco van Ginkel en Armando Obispo kennen een verleden bij Vitesse. Van Ginkel doorliep de jeugdopleiding van de Arnhemmers en maakte in 2010 zijn debuut. Obispo werd in het seizoen 2019-2020 op huurbasis gestald in Gelderland. De jonge verdediger staat aankomende zaterdag op scherp en moet dus uitkijken dat hij niet onverhoopt zijn vijfde gele kaart van het seizoen oploopt.