Procedure Gedragscommissie van PSV vernieuwd

Procedure Gedragscommissie van PSV vernieuwd
1 min

PSV voert per direct enkele wijzigingen door in de afhandeling van wedstrijdincidenten waar PSV-supporters bij zijn betrokken. Dat heeft de gedragscommissie van de club bepaald op advies het PSV Klankbord.

Duur   
Het betreft hierbij wijziging in de duur van de betreffende afhandeling en het opleggen van een (tijdelijk) stadionverbod. De procedure bleek in het verleden dusdanig tijdrovend, waardoor een supporter die betrokken was bij een incident soms te lang op duidelijkheid moest wachten. In de tussentijd had hij of zij geen toegang tot wedstrijden. Mede op advies van het PSV Klankbord wordt de Seizoen Club Card niet meer standaard direct geblokkeerd.

Alternatieve straf
Daarnaast ontstaat er meer ruimte voor alternatieve straffen. Dat betekent dat er niet meer in alle gevallen enkel stadionverboden worden opgelegd. Ook is de samenstelling van de commissie aangepast. Deze bestaat voortaan uit (een) vertegenwoordiger(s) van de afdeling Veiligheid van PSV en de Supporterscoördinator van de club. Het reglement en de bijbehorende procedure is vanaf heden hieronder te vinden.

Donwload reglement