‘Principes het belangrijkste’

‘Principes het belangrijkste’
2 min

“Het maakt niet uit met welke poppetjes we staan. Het gaat om de principes”, zegt Mark van Bommel tijdens het wekelijkse perspraatje. “We doen niks anders alleen zetten wij andere spelers neer. Daarbinnen kunnen wij variëren.”

‘Leuk hem tegen te komen’
Mark van Bommel kijkt er naar uit om Jaap Stam weer te ontmoeten tijdens PSV -PEC Zwolle. “Ik ben blij Jaap weer te zien. Het is altijd leuk. We hebben regelmatig nog contact. Ik heb hem ook gevolgd in Engeland. Net zoals ik dat ook met Giovanni van Bronckhorst en Kevin Hofland heb.” De PSV-trainer ziet dat PEC Zwolle in vorm is. “Ze zijn goed georganiseerd en komen er vrij snel uit. Maar we gaan natuurlijk voor de winst.” Het Van Bommel niet uit dat de Zwollenaren in goede vorm zijn. “Je moet naar jezelf blijven kijken en die wedstrijd winnen. Het maakt dan niet uit of de tegenstander bij wijze van acht wedstrijden gewonnen heeft.”

Ajax
“Wij weten waar het aan lag. We gaven een penalty en een eigen doelpunt weg. Voor de rest hebben zij niets gecreëerd. Ik vond niet dat wij slecht speelden. Natuurlijk had je acht punten los kunnen staan. Maar we staan vanaf het begin van de competitie bovenaan. Een aantal wedstrijden geleden was het verschil ook twee punten en is Ajax ook niet over ons heen gegaan”, aldus Van Bommel.  

De principes
Tijdens de persconferentie wordt duidelijk dat Van Bommel afspraken erg belangrijk vindt. “Het belangrijkste is dat de spelers weten wat ze moeten doen in welke situatie. Dat zijn principes. Het maakt dan niet uit wie er spelen want iedereen kent de principes. Gebeurt dat niet? Dan moeten wij terugvallen op onze basisprincipes. Wij zijn dit seizoen nog niet weggespeeld.” Dat er verschillende talenten doorbreken noemt van Bommel alleen maar een pluspunt. “Hoe meer keuze we hebben, hoe beter het is. Een aantal jongens ontwikkelen ze zich zo dat het hele niveau omhoog gaat. Dat je daar uit kan kiezen, is mooi.”