Plots staat ook 'Super februari' voor de deur

Plots staat ook 'Super februari' voor de deur
3 min
PSV1

PSV is altijd onderwerp van gesprek. In PSV in the Picture lees je externe berichten over spelers, speelsters, de club en de supporters.

Teze voelt zich op zijn plek in het centrum
“De trainer en ik hebben samen toegewerkt naar mijn positie als centrale verdediger”, vertelt Jordan Teze voor de camera van ESPN. “Dat heeft goed uitgepakt, gelukkig”, voegt hij eraan toe. “Ik voel me heel erg op mijn gemak in deze rol. Ik heb nu veel wedstrijden gespeeld op deze plek, waar goede wedstrijden tussen zaten. Dan krijg je automatisch vertrouwen.” Hans Kraay junior vraagt Teze of hij soms gemakzuchtig is, waarop de PSV’er stellig antwoord met een ‘nee’. “Zolang ik het goed blijf doen, hoeft PSV niet op zoek naar een rechter centrale verdediger.”

Baumgartl: Het gaat beter dan vorig seizoen
Drie wedstrijden op rij speelde Timo Baumgartl links in het centrum van de verdediging. “Het gaat op links beter dan vorig seizoen. Toen was het ook lastig, zonder daarop getraind te hebben”, zegt hij zelf. De Duitse verdediger is nog altijd van plan om te slagen in Eindhoven. “Het hoort bij het leven van een voetballer dat je soms minder speelt, maar ik blijf me ontwikkelen.” Of hij een basisplek voor hem ziet weggelegd als iedereen straks weer fit is? Baumgartl blijft in elk geval knokken. “De trainer beslist uiteindelijk.”

Super februari in aankomst
Na een maand vol ‘januaritoppers’ - Feyenoord-uit moet nog gespeeld worden - kan PSV zich opmaken voor nog een maand bomvol topwedstrijden. Toen Ajax uit de koker kwam als tegenstander in de kwartfinale van de KNVB Beker, schoot Roger Schmidt even in de lach. Klagen doet hij nooit. “In deze fase van de coronacrisis, met de avondklok, biedt sport vertier. Daarnaast is het sportief gewoon mooi.” In februari neemt PSV het op tegen FC Twente, Ajax (beker), ADO Den Haag, Olympiakos (2x), Vitesse en nogmaals Ajax voor de competitie.

Wisselbeleid
“Ik kan me voorstellen als je Malen heet, je topscorer van Nederland wil worden. Dan is het niet prettig om tegen RKC Waalwijk op de bank te beginnen”, zijn de woorden van Marco Timmer, clubwatcher van Voetbal International. Het wisselbeleid wekt ook na de winterstop bevreemding bij de journalist. “Voor Schmidt telt de winst, maar wij als journalisten verwachten meer van PSV.”

Bruma belangrijk in Griekenland
Het afgelopen weekend loosde de verhuurde Bruma zijn Olympiakos, de aankomende Europa League-tegenstander van PSV, langs Atromitos. In het met 1-0 gewonnen duel tekende de Portugees voor het enige doelpunt. De laatste maand lijkt hij in Griekenland zijn draai te hebben gevonden, schrijft het Eindhovens Dagblad. Na een tijd van blessureleed speelt Bruma meer en heeft hij inmiddels vier goals gemaakt.