Phillip Cocu wil zondag niet dezelfde fout maken

Phillip Cocu wil zondag niet dezelfde fout maken
2 min

Phillip Cocu sprak daags na de bekernederlaag tegen FC Utrecht alweer over de wedstrijd die komende zondag op het programma staat. Dan gaat PSV op bezoek bij FC Utrecht en dat betekent dat PSV zich snel voor de nederlaag kan revancheren. “We moeten zorgen dat we niet dezelfde fout maken."

Defensief beter staan
Vanzelfsprekend ging het in de vooruitblik op FC Utrecht - PSV grotendeels over de ontmoeting tussen beide ploegen van donderdagavond. Na een kort nachtje constateerde Cocu net als gisterenavond dat FC Utrecht verdiend won. “Soms moet je accepteren dat de tegenstander beter was.” De manier waarop PSV verloor zette Cocu echter aan tot nadenken. “De tweede vraag die ik mezelf dan stel is: hoe komt dat? We mogen dezelfde fout namelijk niet nog een keer maken.” Daarbij doelde de coach op de goals die PSV donderdag tegenkreeg. "Zij scoren uit twee uitstekende counters. Wij moeten zorgen dat we in defensief opzicht beter staan. Ook als wij in de aanval zijn."

Goede organisatie
Cocu weet de nederlaag niet aan een gebrek aan inzet. “Ik vond wel dat we er voor wilden gaan, maar we waren niet in staat om door hun hele goede organisatie heen te komen. Het vergt heel veel zorgvuldigheid om door zo’n hechte defensie heen te spelen. Dat lukte ons niet.” Dat FC Utrecht vertrouwen put uit de zege is volgens de trainer niet onlogisch. “Maar dat kan ook een nadeel zijn. Als je denkt dat je iemand kan verslaan, zijn er andere gevaren die mee kunnen spelen. In de eerste plaats moeten wij echter vooral naar onszelf kijken.”