Phillip Cocu vertrouwt op nieuwe titel

Phillip Cocu vertrouwt op nieuwe titel
2 min

Phillip Cocu liet er vrijdagmiddag op het traditionele persgesprek voorafgaand aan een competitieduel geen misverstand over bestaan. Hij vertrouwt op een goede afloop in de titelstrijd. “Ik denk dat wij, als wij vier wedstrijden winnen, kampioen worden”, aldus Cocu die Jeffrey Bruma ziet terugkeren in de wedstrijdselectie.

Angegner
In de strijd om het kampioenschap staat een interessant en misschien wel beslissend weekend voor de deur. Zowel PSV als Ajax ontmoet een tegenstander waar het in het recente verleden behoorlijk wat moeite mee had. Ajax speelt tegen FC Utrecht, dat eerder dit seizoen van de Amsterdammers won, PSV speelt in Limburg tegen het Roda JC dat PSV in Eindhoven op 1-1 hield. De laatste ontmoetingen in Kerkrade werden door PSV bovendien verloren. Het is duidelijk, Roda ligt het team van Cocu niet helemaal. “Niet alles is te verklaren. Soms heeft het te maken met de speelwijze of het type spelers van een ploeg. Roda JC heeft dat de afgelopen jaren wat gewijzigd, daar zit het dus niet in, maar we weten wel dat we een topwedstrijd moeten spelen om drie punten te pakken”, analyseerde Cocu.

Kobe Bryant
"Wij moeten ook superscherp zijn en ons niveau halen. Pas dan kunnen we ook van Roda winnen”, ging Cocu verder, waarna hij met een voorbeeld uit het basketbal aangaf wat hij van zijn team wil zien, zaterdag. “Basketballer Kobe Bryant scoort in z'n laatste duel zestig punten en sleept de zege binnen. Geweldig. Dát is motivatie voor mij.”