Phillip Cocu: 'Drie punten het belangrijkst'

Phillip Cocu: 'Drie punten het belangrijkst'
2 min

Phillip Cocu keek met een blij gevoel terug op de 3-1 overwinning op FC Utrecht. “Vandaag waren de drie punten simpelweg het belangrijkste, zeker met Feyenoord - Ajax op het programma“, aldus de hoofdtrainer na afloop op de persconferentie in het Philips Stadion.

Reactie Phillip Cocu
Cocu constateerde dat zijn team na een prima begin iets te ver terugviel. “We begonnen uitstekend aan het duel, mede omdat we daar deze week op gehamerd hebben. Helaas viel er daardoor wat spanning van de ploeg. Dat gebeurt helaas weleens na een vroege voorsprong”, aldus Cocu. Na rust kreeg PSV twee goede kansen om de score op te voeren. Dat lukte echter niet, waarna FC Utrecht langszij kwam. “Het was jammer dat we na rust niet direct wederom toe konden slaan”, vond Cocu. “Daardoor bleef het een wedstrijd. Na de 1-1 hadden we ook echt een mindere fase, maar na het inbrengen van twee frisse jongens kregen we weer grip en liepen we door goede goals uit naar een goede zege. Een terechte ook.”

Steun
Cocu besteedde in zijn bespreking ook aandacht aan de rol van het publiek. De trainer loofde de manier waarop het de ploeg afgelopen dinsdag ondersteunde, maar zag dat vandaag, tot zijn teleurstelling, niet altijd terug. “Dinsdag liet het publiek zien dat wij, wanneer ze ons steunen tot grote dingen in staat zijn. Het is jammer dat een aantal van onze fans zich vandaag negatief uitlaten tegenover twee spelers van PSV. Daar ben ik teleurgesteld over. Iedereen van ons team heeft de intentie om PSV op een goede manier te helpen."

Reactie Erik ten Hag
Erik ten Hag was na de wedstrijd wat korter van stof. Hij vond dat zijn ploeg kansen had laten liggen op een stunt. “We wilden ons graag meten met PSV en dat ging af en toe ook goed, maar onze foutjes werden afgestraft. PSV had moeite met ons spel, we stonden goed en geconcentreerd, maar na de 1-1 werden we overmoedig. Daar zijn we op afgestraft. We hadden vandaag een resultaat kunnen halen”, besloot de FC Utrecht-trainer.