Persconferentie | ‘Zelfs als we niet top zijn winnen we wedstrijden’

Persconferentie | ‘Zelfs als we niet top zijn winnen we wedstrijden’
2 min
PSV1

Als het publiek achter de ploeg gaat staan kan het gaan spoken in het Ibrox Stadium, weten ook Hoofdcoach Peter Bosz en aanvoerder Luuk de Jong. Morgen wacht hen een lastige eerste helft van een cruciaal tweeluik.

“Wraak zal geen rol spelen”, begint Bosz op de persconferentie daags voor het duel. “Enerzijds omdat ik er zelf niet bij was, anderzijds omdat ik denk dat die instelling ons niet gaat helpen winnen.”

Twaalfde man
De oefenmeester heeft zijn ploeg gewaarschuwd voor de twaalfde man in het Ibrox Stadium, waar je volgens hem maar één ding aan kan doen: “Goed voetballen. Ik ben hier al vaker geweest en als het publiek erachter staat krijg je het altijd lastig. We kunnen ze alleen stil krijgen door goed voetbal te spelen en we hebben laten zien dat we dat goed kunnen.”

Dit weekend kwam PSV tegen Vitesse op achterstand, maar na de rust boog het de score om naar een 3-1 overwinning. En dat is veelzeggend, aldus de Hoofdcoach. “Zelfs als we niet top zijn dan winnen we wedstrijden. Dat zegt iets over de spelers die we hebben.”

Onbeschrijfelijk gevoel
Aanvoerder Luuk de Jong was er vorig jaar ook bij toen PSV in dezelfde ronde een bezoek bracht aan het Ibrox Stadium (2-2). “De fans gaan het ons moeilijk maken, maar we gaan voor een goed resultaat. Ik vertel de jongens vooral hoe mooi het is om in de UEFA Champions League te spelen. Dat is een onbeschrijfelijk gevoel.”