Persconferentie | 'Ze zijn erg gevaarlijk in de omschakeling'

Persconferentie | 'Ze zijn erg gevaarlijk in de omschakeling'
2 min
PSV1

Met de overwinning op Feyenoord in de Johan Cruijff Schaal is het seizoen 2023-2024 officieel afgetrapt. Vier dagen later begint ook de Europese campagne, als PSV zich ten koste van SK Sturm Graz wil plaatsen voor de play-offs voor de groepsfase van de UEFA Champions League.

“Het is een totaal andere ploeg dan tegen Feyenoord, zowel aan de bal als zonder bal”, vergelijkt Bosz de komende tegenstander met de vorige. “Ze zijn erg gevaarlijk in de omschakeling, waarbij ze de bal altijd achter de verdediging te spelen en uit standaardsituaties. De restverdediging moet morgen dus op orde zijn en we moeten bovenal ons eigen spel spelen.” 

Volgens de oefenmeester is snelheid achterin geen vereiste om de counters van SK Sturm Graz af te stoppen. “Met snelheid kan een verdediger zijn eigen fouten oplossen. Ik heb liever dat een speler intelligent is en de lange ballen goed inschat. Daarnaast begint verdedigen niet achterin, maar voorin. Daar kunnen we al veel voorkomen.” 

Ramalho voelt zich goed in het systeem
Ook André Ramalho was aangeschoven bij de persconferentie. De Braziliaan speelde tegen geen enkele ploeg zoveel wedstrijden als tegen SK Sturm Graz. “We moeten tijdens de hele wedstrijd waakzaam zijn voor de counter en de spelhervattingen." Daar zijn ze echt heel goed in. In mijn tijd bij Red Bull Salzburg hadden we altijd het zwaar tegen ze.” De 31-jarige verdediger zegt zich bovendien heel fijn te voelen in de speelstijl van Bosz: “Dit is wat ik een groot deel van mijn carrière gespeeld heb, dit is wat ik gewend ben.” 

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor het thuisduel tegen SK Sturm Graz van dinsdag 8 augustus.