Persconferentie | 'We willen onze directe concurrent op grote afstand zetten'

Persconferentie | 'We willen onze directe concurrent op grote afstand zetten'
3 min
PSV1

In aanloop naar het duel met Feyenoord benadrukt Peter Bosz dat dit de grootste wedstrijd is van dit seizoen. De Hoofdcoach voelt dat de wedstrijd leeft, maar verandert niks aan de voorbereiding.

De afstand op de ranglijst bedraagt tien punten. Desondanks ziet Bosz geen enkele reden om de wedstrijd anders aan te vliegen, zo maakt de Hoofdcoach kenbaar tijdens de persconferentie in aanloop naar het belangrijke duel. “Wij analyseren iedere tegenstander en kijken waar hun sterktes en zwaktes liggen, zo ook bij Feyenoord. Het uitgangspunt is te allen tijde onze eigen kracht.” 

Strijdplan 
Bosz maakt persoonlijk geen onderscheid in de tegenstanders van PSV, maar begrijpt dat een soortgelijke wedstrijd meer leeft binnen de selectie. “Op de training merk je dat iedereen messcherp is. Het is op dit moment de grootste wedstrijd die wij kunnen spelen in de Eredivisie. We kunnen tegen iedereen drie punten halen, dus voor mij is het duel tegen Feyenoord absoluut niet anders dan bijvoorbeeld de wedstrijd van vorige week tegen PEC Zwolle.” 

Op de vraag of niet verliezen het grootste doel is, reageert de Hoofdcoach zeer resoluut. “We willen zondag winnen en zijn niet content met een gelijkspel. Met die instelling stuur ik mijn jongens iedere week de wei in. We willen onze directe concurrent op een grotere afstand zetten en daar ligt onze focus op. Als dat lukt, steek ik een dikke sigaar op. Het is een belangrijke wedstrijd voor ons.” 

Mee- en tegenvaller 
Voor Ismael Saibari komt de Eredivisie-topper sowieso te vroeg, terwijl het meespelen van Joey Veerman nog een vraagteken vormt. “Het zit Joey niet mee. Vandaag is hij ziek en daardoor ook niet op de club. Morgen valt de beslissing of Joey fit genoeg is om mee te spelen, want dat is zeker niet uitgesloten.” 

“Wij hebben dit seizoen aangetoond dat wij méér dan elf goede spelers hebben. Een eventuele vervanger heeft andere specifieke kwaliteiten, want anders speel je niet bij PSV. Ik hoop dat hij er gewoon bij is, maar anders ga ik een andere hele goede speler opstellen. Guus kan weer spelen tegen Feyenoord en is ook fit genoeg om in de basis te starten”, aldus Bosz tot besluit.

Volg het duel met Feyenoord via de Liveblog.