Persconferentie | ‘We staan er heel goed voor, maar zijn er nog niet’

Persconferentie | ‘We staan er heel goed voor, maar zijn er nog niet’
3 min
PSV1

Direct na de 2-0 overwinning op Excelsior Rotterdam is de focus verschoven naar zaterdagavond. Dan komt AZ op bezoek voor het tweede competitieduel deze week. Er staan nog zes Eredivisie-wedstrijden op het programma en Peter Bosz weet dat het slotstuk van de competitie vol verrassingen zit.

Dat bleek donderdagavond ook, toen Feyenoord op bezoek bij hekkensluiter FC Volendam met een doelpuntloos gelijkspel van het veld stapte. Daardoor bedraagt de voorsprong van PSV nu negen punten. “Het blijkt dat winnen niet vanzelfsprekend is en dat roep ik al het hele seizoen. Ik denk niet dat veel mensen dit verwacht hadden. Laten wij nu vooral gewoon doorgaan zoals we het al maanden doen”, trapt de Hoofdcoach af.

Zelfvertrouwen
In de laatste jaren werd in het Philips Stadion niet gewonnen van AZ, maar daar hecht Bosz geen enkele waarde aan. “Dat zegt mij helemaal niets. We benaderen deze wedstrijd zoals we dat het hele seizoen al doen. Tegen AZ hebben we eerder ons beste halfuur gespeeld van dit seizoen. We moeten de wedstrijd winnen, want we willen kampioen worden. Zaterdag is wederom een kans om dat doel te naderen.”

Toewijding
Het slotstuk van de Eredivisie leidt volgens Bosz tot veel verrassingen, maar hij drukt zijn selectie op het hart dat de strijd nog niet gestreden is. “Wedstrijden op het einde van een seizoen zijn altijd anders. We staan er heel goed voor, maar we zijn er nog niet.” Datzelfde geldt voor de fitheid van spelers en het rendement. “Mijn speelstijl is voor onze buitenspelers het meest intensief. Het is bijzonder knap van Johan Bakayoko dat hij het in zijn eerste jaar als basisspeler zó vol weet te houden."

Lappenmand
Tot slot meldt de Hoofdcoach ook nieuws uit de ziekenboeg. “Ismael is er zaterdag nog niet. Hij is volle bak bezig om te herstellen en traint binnenkort weer met ons mee. De wedstrijd tegen AZ komt helaas ook te vroeg voor Hirving Lozano. Jerdy Schouten heeft meer geluk, want ik ga er vanuit dat hij er morgen bij is.”

Bekijk hier alle content rond PSV - AZ.