Persconferentie | 'We staan er goed voor, maar dat geeft geen enkele garantie'

Persconferentie | 'We staan er goed voor, maar dat geeft geen enkele garantie'
2 min
PSV1

PSV hervat het Eredivisieseizoen op zaterdag met een wedstrijd tegen Excelsior Rotterdam. Vooraf aan het duel heeft Hoofdcoach Peter Bosz mooie woorden over voor de club, het trainingskamp in Spanje en zijn spelers, maar blijft tegelijk met beide benen op de grond.

Bosz ziet zijn blessureboeg steeds leger stromen in aanloop naar het duel met de Rotterdammers. Aanvallers Noa Lang en Hirving Lozano, beide geblesseerd, zijn op de weg terug, vertelt hij. “Hirving traint weer mee, Noa deed dat op het trainingskamp al. Wat dat betreft is hij wat verder, maar we hebben nog een training te gaan.” De Apeldoorner wil niet al te veel risico’s met zijn flankspelers nemen. ”We zijn er voorzichtig mee: het is zaak om ze verantwoord terug te brengen, zodat ze niet terugvallen."

Lofzang 
Op het trainingskamp in het Spaanse Estepona gaf de Hoofdcoach aan het goed kan dat hij zijn trainerscarrière bij PSV afsluit. “Dat was geen slip of the tongue. Ik heb het hier heel erg naar mijn zin, kan goed werken met de jongens en de staf heb er veel plezier in.” Hij kijkt terug op een waardevolle week onder de Spaanse zon. “Het is een goede week geweest, we hebben alle dingen kunnen afvinken die we wilden doen. Verder hebben we geen blessures opgelopen, waren de velden top en het hotel ook prima. Ik ben zeker positief.” 

Acteren op hoog niveau 
PSV maakt tot dusver een foutloos Eredivisieseizoen door. Met zestien overwinningen uit evenveel wedstrijden is de club trotse koploper van de competitie. Peter Bosz is niet van plan achterover te leunen. “We staan er goed voor, maar dat geeft geen enkele garantie.” Hij hoopt het hoge niveau dat zijn elftal hanteerde voor de winterstop weer op te pakken tegen Excelsior Rotterdam. “In ons laatste duel tegen AZ speelden we erg goed, ik hoop diezelfde intensiteit terug te zien op zaterdag. Ik heb op het trainingskamp weer gezien over hoeveel kwaliteit de ploeg beschikt. We moeten op dezelfde wijze de tweede seizoenshelft aanvallen.”