Persconferentie | 'We realiseren ons nu wat voor bijzonder seizoen dit is geweest'

Persconferentie | 'We realiseren ons nu wat voor bijzonder seizoen dit is geweest'
2 min
PSV1

PSV won zondagmiddag ook de laatste wedstrijd van het seizoen en schrijft daarmee geschiedenis met een puntenrecord van 91. Peter Bosz en aanvoerder Luuk de Jong glunderden van trots op de persconferentie.

“Ik ben trots dat ik trainer mag zijn van deze club, met deze spelers en staf. Dat heb ik ze net ook in de kleedkamer verteld. We realiseren ons wat voor bijzonder seizoen dit is geweest, maar het échte besef komt pas na jaren. We hebben veel gescoord, weinig tegendoelpunten gehad en bovenal heel goed voetbal gespeeld”, aldus de hoofdcoach.

Energie opbrengen
Over de eerste helft van vandaag was de oefenmeester niet te spreken. “Onze restverdediging stond slecht en we kregen onnodig doelpunten tegen. Zelf hadden we er ook meer kunnen maken, wat dan toch met scherpte te maken heeft. Misschien kwam het door onwennigheid, omdat we met twee backs speelden waarmee we niet vaak hebben gespeeld”, vertelt Bosz wie in de tweede helft verbetering zag. “In de rust heb ik geprobeerd een paar tactische wijzigingen door te voeren. RKC Waalwijk kon daardoor minder counteren dus ging het in de tweede helft beter.”

De oorzaak was volgens Bosz wel duidelijk. “Alleen de echte blijven over. Sommige spelers kunnen vandaag weer gasgeven en de benodigde energie leveren, maar als de druk van het kampioenschap er eenmaal af is, dan wordt dat lastiger voor een aantal.”

Topscorer
Luuk de Jong beleeft zijn beste seizoen in zijn carrière tot nu toe én mag zichzelf gedeeld topscorer noemen. “Ik ben enorm trots dat ik 29 doelpunten maak in de Eredivisie; dat is het hoogste aantal in mijn carrière. De topscorerstitel was voor mij wel een doelstelling. Net als dat het voor het hele team een doelstelling was om het puntenrecord van die 91 punten te behalen, dat is gelukt.”

Peter Bosz zette zijn team ook meteen op scherp voor komend seizoen. “Om volgend jaar zo veel punten te halen, moeten we nog veel beter ons best doen. We zullen vanaf dag één scherp moeten zijn. Dat heb ik tijdens de bespreking benadrukt.”