Persconferentie | ‘We mogen de kans op het record niet laten liggen’

Persconferentie | ‘We mogen de kans op het record niet laten liggen’
2 min
PSV1

PSV kent in het Utrechtse Stadion Galgenwaard het decor voor haar achttiende Eredivisieduel van het seizoen. Hoofdcoach Peter Bosz en zijn elftal krijgen tegen de Domstedelingen de kans om een historisch record te verbreken, een mijlpaal waar de oefenmeester met trots op vooruitblikt.

“Het record evenaren is al uniek, maar als we er overheen gaan is dat extra bijzonder”, zegt Bosz. In het seizoen 1987-1988 won PSV zijn eerste 17 wedstrijden, bij een goed resultaat tegen de Utrechters kan de ploeg dus het eerste team ooit worden dat zijn eerste 18 duels van een seizoen wint. “Dat het record 36 jaar oud is, betekent dat het moeilijk te verbreken was. Als we het iconische elftal van 1988 uit de geschiedenisboeken kunnen schieten, mogen we dat niet nalaten. Kijkend naar de dominantie waarmee we tot het record kunnen komen, vind ik dat nog mooier.” 

Blessures 
Middenvelder Joey Veerman moet de wedstrijd tegen FC Utrecht aan zich voorbij laten gaan, laat Bosz weten. Hij liep een blessure op tijdens de warming-up vooraf aan het bekerduel met FC Twente en is nog niet hersteld. Jerdy Schouten viel in de tweede helft van die wedstrijd uit wegens hoestklachten, Bosz wil zijn afwezigheid in Utrecht niet uitsluiten. “Dat moet blijken uit de laatste training.” 

Complimenten 
De Apeldoorner heeft mooie woorden over voor Yorbe Vertessen. De Belg was trefzeker in het midweekse TOTO KNVB Bekerduel met FC Twente en werd benoemd tot Man Of The Match. “Ik vind Yorbe een hele goede voetballer, die dit seizoen grote stappen heeft gemaakt in het rustig blijven voor het doel. Ik kan me de uitwedstrijden bij Sevilla FC en Vitesse herinneren, toen was hij heel belangrijk voor ons. We hebben spelers als Yorbe nodig om kampioen te worden.”