Persconferentie | ‘We hebben veel geleerd van de wedstrijd tegen Arsenal'

Persconferentie | ‘We hebben veel geleerd van de wedstrijd tegen Arsenal'
3 min
PSV1

PSV hervat zaterdag de Eredivisie met een duel met Almere City. Dat is voor het eerst, want beide ploegen troffen elkaar nog nooit in competitieverband. Hoofdcoach Peter Bosz blikt vooruit op de wedstrijd tegen de promovendus uit Flevoland.

Dat de ploeg op woensdagavond verloor van Arsenal FC in de UEFA Champions League (4-0), was volgens Bosz geen verrassing. “Het was een terechte uitslag. Ze waren verdedigend erg goed en wij gaven veel ruimtes weg. Daar ben ik ook eerlijk in.” De Alpeldoorner spreekt zijn bewondering uit over Arsenal-trainer Mikel Arteta: “Hij heeft de tijd genomen om doordacht een sterk elftal te bouwen, ook voor langer termijn. Daar kijk ik graag naar.”

Geblesseerden
En er is goed nieuws vanuit de ziekenboeg voor de selectie van Hoofdcoach Peter Bosz. Waar Armando Obispo het trainen met de groep stapsgewijs hervat, is Fredrik Oppegård weer helemaal terug. De linksachter is inzetbaar bij de wedstrijd van Jong PSV op vrijdagavond. Zij trappen op PSV Campus De Herdgang af tegen VVV-Venlo. 

Een andere afwezige op zaterdag is zomeraanwinst Armel Bella-Kotchap. De centrale verdediger, die in de laatste twee duels in de basis stond, mist de wedstrijd wegens operatie aan zijn verstandskies. Buiten Armel komt de wedstrijd tegen Almere ook voor Mauro Júnior te vroeg. Hij is nog herstellende van een blessure. 

Vermoeidheid
Dat er slechts een paar dagen zitten tussen het Europese duel en de ontmoeting met Almerenaren, is voor Bosz geen directe reden om te rouleren in zijn basiselftal. “Elke wedstrijd zal er een ploeg staan waarmee ik denk te kunnen winnen. Ik vond het zelf vroeger heerlijk om meerdere wedstrijden per week te spelen.”

Ricardo laat zich zien
PSV kent in Luuk de Jong een spits in goede vorm. Hij scoorde tot dusver vier goals in vier competitieduels. Bosz benoemt de goede seizoenstart van aanvaller, maar benadrukt ook dat de kwaliteit van spits Ricardo Pepi, die deze zomer overkwam van FC Augsburg, hem niet is ontgaan. “Integendeel zelfs. Ik ben erg tevreden over Ricardo. Hij laat zich tijdens de trainingen én wedstrijden zien. Hij heeft alleen het pech dat hij Luuk voor zich heeft.”