Persconferentie | 'Vandaag zag ik het PSV van de eerste seizoenshelft'

Persconferentie | 'Vandaag zag ik het PSV van de eerste seizoenshelft'
2 min
PSV1

PSV won zaterdagavond met 5-1 van AZ. Hoofdcoach Peter Bosz stelt dat de vorm van voor de winterstop weer werd aangetikt. Daarnaast spreekt de oefenmeester van een jongensdroom en is hij lovend over het publiek.

“Ik ben heel tevreden over de momenten dat we geweldig voetbal speelden”, begint Bosz de persconferentie. “We leden soms wel onnodig balverlies, dat is jammer. Er was een fase dat we de grip even kwijt waren, maar uiteindelijk hebben we ze weinig kans gegeven. We hebben vanaf het eerste moment de duimschroeven aangedraaid. Vandaag zag ik het PSV van de eerste seizoenshelft; Geweldige combinaties en goed veldspel.”

Constant
Een journalist vraagt hoe PSV zo constant is. "Alles begint met goede voetballers, die hebben we. Dan moet de staf ze een duidelijk plan meegeven. Je hebt nog een drijfveer nodig. PSV was al vijf jaar geen kampioen geworden, dus die was er van nature. Dan heb je nog intensiteit en daar moet je super hard voor trainen. Als laatste heb je nog het mentale aspect en een stukje ervaring. Als dat allemaal samenkomt kun je constant zijn.” 

Jongensdroom & complimenten voor het publiek
In de 88e minuut kwam de 19-jarige Jesper Uneken binnen de lijnen voor zijn debuut en wist hij ook nog te scoren. Bosz spreekt dan ook van een jongensboek. “Toen ik hem vertelde dat hij erin mocht, leek hij gigantisch te schrikken. Ik heb hem weinig opdrachten meegegeven, hij moest gewoon lekker voetballen. Daarna maakte Sergiño een geweldige actie en werkte Jesper prachtig af. Het is een jongensboek.”

Op het moment dat de persconferentie eigenlijk is afgelopen pakt Bosz nog even het woord: “Ik wil het publiek een compliment geven. De sfeer was geweldig in het stadion. Het was een prachtige wisselwerking tussen de supporters en de spelers, dat was erg mooi om te zien.”