Persconferentie | Van Nistelrooij looft ploeg en blikt vooruit op bekerfinale

Persconferentie | Van Nistelrooij looft ploeg en blikt vooruit op bekerfinale
2 min
PSV1

Voor de derde keer dit seizoen heeft PSV Ajax verslagen. In het Philips Stadion was de ploeg van Ruud van Nistelrooij met 3-0 veel te sterk voor de Amsterdammers. De tweede plek is veroverd, maar volgende week wacht alweer de bekerfinale, weet ook de Hoofdcoach.

Hetzelfde maar nog beter
“We weten nu wat er nodig is om van Ajax te winnen. Zij hebben karakters in het team die tot het bot gemotiveerd zijn om met een juiste reactie te komen. Dus in de bekerfinale moeten we hetzelfde doen, maar dan nog beter”, vertelt Ruud aan een bomvolle persruimte.

Topprestatie
De oud-topspits was zeer tevreden over de prestatie van zijn ploeg: “Ik heb een eenheid gezien. We hebben samen verdedigd en speelden met energie. Dat sloeg over op de supporters én andersom. We hebben onze kwaliteiten benut. Iedereen heeft een topprestatie geleverd, de spelers, de bank en de supporters. “

Finale is een hele andere wedstrijd
De net twintig geworden Xavi Simons had met een doelpunt en een assist een mooi aandeel in de overwinning. De middenvelder, die vandaag vanaf de flank speelde, blikt tevens vooruit op de bekerfinale: “Volgende week is het weer een hele andere wedstrijd. In een finale speel je direct om een prijs, dat is anders. We moeten ze niet onderschatten.”