Persconferentie | Van Nistelrooij gelooft: 'Daar hebben we op getraind'

Persconferentie | Van Nistelrooij gelooft: 'Daar hebben we op getraind'
2 min
PSV1

Na een 3-0 nederlaag in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán moet PSV aan de bak om dit seizoen actief te blijven op Europees niveau. Hoofdcoach Ruud van Nistelrooij weet dat het niet makkelijk wordt, maar zegt dat zijn selectie er alles aan gaat doen.

Initiatief nemen 
“Gelukkig wel", zegt de Van Nistelrooij als hem gevraagd wordt of hij gelooft in wonderen. "We moeten goed en gefocust zijn. Kijk naar de kwartfinale van Nederland op het afgelopen WK. We willen het hoge niveau dat we tijdens de eerste helft in Sevilla lieten zien, aantikken. Vanaf het begin het initiatief nemen en dicht bij de goal komen.” 

Alles of niets
Journalisten zijn benieuwd hoe Van Nistelrooij zijn ploeg donderdagavond laat beginnen. De voormalig topspits geeft alleen een tipje van de sluier weg. "We moeten zo beginnen dat we de wedstrijd ook kunnen uitspelen. In de laatste fase kunnen we meer risico nemen om een doelpunt te maken. Daar hebben we ook op getraind.” 

Gaan voor een wonder
De Hoofdcoach vertelt dat het een vervelende wedstrijd kan gaan worden. “Als Sevilla FC in de beginfase terugtrekt, moeten wij daarop anticiperen en vooruit spelen. Morgen moeten we de beste versie van onszelf laten zien." Toch kan zijn ploeg het niet alleen. "We hebben het publiek nodig. Met de steun van onze supporters gaan we voor een wonder. Het is alles of niets.”