Persconferentie | 'Trots dat we zo snel de knop hebben omgezet'

Persconferentie | 'Trots dat we zo snel de knop hebben omgezet'
2 min
PSV1

In de laatste speelronde van het seizoen 2022-2023 wist PSV te winnen uit bij AZ. Na afloop van het duel in Alkmaar gaan interim-Hoofdcoach Fred Rutten en aanvoerder Luuk de Jong in op vragen over de roerige week en goudhaantje Xavi Simons.

“Ik heb veel meegemaakt, maar dit was heel lastig”, vertelt Fred als er wordt gevraagd naar het opstappen van Ruud van Nistelrooij. “Ik vind het knap dat we, in zo’n korte tijd, toch nog alle hoofden dezelfde kant op kregen en resultaat behaalden. Dat doen we als team. Van de materiaalman tot de aanvoerder tot de Hoofdcoach.” 

Luuk sluit zich aan bij de woorden van de interim-Hoofdcoach. “Ik vind het heel goed dat iedereen de knop heeft omgezet, hoe moeilijk ook. We hebben er alles aan gedaan om het seizoen goed of te sluiten.” De aanvoerder is daarna duidelijk als er naar zijn toekomst wordt gevraagd. “Mijn doel is om bij PSV te blijven. Als eerste spits natuurlijk.” 

Xavi Simons
Dan gaat de aandacht naar Xavi Simons. De 20-jarige middenvelder kroonde zich met twee doelpunten tot matchwinner én gedeeltelijk topscorer van de Eredivisie. Luuk is lovend over zijn teamgenoot. “Ik kan me niet herinneren dat iemand het in zijn eerste jaar zo goed deed.” 

Fred sluit zich aan bij de aanvoerder. “Afgelopen jaar heeft Xavi laten zien dat hij het allerhoogste niveau kan aantikken. Hij zakt nooit door de ondergrens. Dat is heel knap, vooral op die leeftijd. Alleen dat geeft al aan dat hij uiteindelijk bij de Europese top kan spelen.”