Persconferentie | ‘Tijdens de minuten die ik op het veld sta, moet ik mezelf laten zien’

Persconferentie | ‘Tijdens de minuten die ik op het veld sta, moet ik mezelf laten zien’
2 min

PSV won zondagavond met ruime cijfers in Volendam. PSV kende een moeizame start met een vroege achterstand, maar de ploeg van Peter Bosz wist de stand om te keren tot een ruime overwinning. De Hoofdcoach was erg positief over twee invallers.

“We werden de eerste minuten afgetroefd door FC Volendam. Er was gebrek aan tempo om zo’n tegenstander die met veel mensen achterin staat kapot te spelen. Meer beweging, meer mensen die van kant wisselen en meer tempo: dat was wat we op dat moment nodig hadden”, analyseert Bosz. “Ik ben blij dat Ismael vrij snel na die vroege achterstand een goede goal maakt, want dit zijn de weken die je seizoen bepalen. Nu worden de prijzen verdeeld. Uiteindelijk komen we tot kansen en maken we de wedstrijd goed af.”

De Hoofdcoach sprak vol lof over invallers Isaac Babadi en Ricardo Pepi. “Isaac viel heel erg goed in. Hij hoeft mij niet te laten zien dat hij goed kan voetballen, maar dat moet hij functioneel houden. Dat deed hij vandaag grotendeels wel”, vertelt Bosz wie ook complimenteus is over de kwaliteiten van Pepi. “Pepi verraste mij niet. Ik weet wat voor geweldige aanname en schot hij heeft. Op de training kun je het geluid van zijn schot horen als hij de bal raakt. Dat hoor je helaas in het stadion niet; dat is kwaliteit.”

Bewijzen
Pepi stond vandaag pas één minuut in het veld en wist het net al te vinden. “Ik denk dat dat mijn taak als spits is. Ik ben me heel bewust waar de goal is en met mijn schot kan ik dan belangrijk zijn voor het team.” De Amerikaan vindt dat het allerbelangrijkste. “Tijdens de minuten die ik op het veld sta en wanneer ik de kans heb om mezelf te laten zien, moet ik het ook doen. Ik moet mijn teamgenoten dan helpen.”